THE BEAUTIFUL LOSERS – SAN FRANCISCO

Artiest info
Website
facebook
Label: Strawberry Hill

‘The Beautiful Losers’ is een alternatieve rockformatie die in 1995 in Tokyo, Japan werd opgericht door de Indisch-Canadese multi-instrumentalist Raj Ramayya en de uit San Francisco afkomstige Brett Boyd. Beide muzikanten zijn de songschrijvers en de producers van hun nieuwste album “San Francisco” dat volgt op hun officiële debuutplaat “Four Corners Of A Tiny Planet” uit 2010.

Hun door een hele resem artiesten beïnvloede sound is een knappe mix van elektronische muziek en akoestische instrumenten hetgeen een specifiek geluid heeft gegeven aan de tien tracks op deze plaat die in hun eigen ‘Strawberry Hill Music Studios’ in Novato, Californië werd opgenomen. Op de video’s bij deze recensie laten we u twee nummers uit dit album horen met eerst de openingstrack en single “Breathing”, gevolgd door een song die wij tot het beste werk op deze plaat menen te mogen omschrijven: “The Day John Lennon Died”.

Opvallend bij dit album zijn de mooie melodieën die het duo bij hun nummers hebben gecreëerd. Het lijkt soms alsof we liedjes zoals “No Pain”, “Stars Above”, “I Will Always Be There”, “The Best Thing” en het catchy dansbare “Blinding Sun” al sinds lang kennen en alsof ze uit de vervlogen jaren ’90 afkomstig zijn. We moeten hier ook nog even aangeven dat de als ballad gebrachte hitgevoelige song “Child” bij ons ook zeer hoog in de schuif zal komen te liggen.

Het duo draagt deze nieuwe plaat op aan twee vrienden die recent aan de gevolgen van Covid-19 zijn overleden. De eerste ‘Thai Tom’ Suanpirintra is een Thaise man die ze tijdens een boottocht naar een Thais eiland hebben leren kennen en de tweede is Ted Dillon, de schoonbroer van Raj Ramayya. Tot slot willen we hier ook nog meegeven dat ‘The Beautiful Losers’ in november 2022 hun inmiddels klassieke in 2005 opgenomen kerstalbum “Peace, Love, & Xmas” met het oog op de komende eindejaarsfestiviteiten opnieuw op de markt hebben losgelaten.

(valsam)