HONEY HARPER & THE INFINITE SKY

Artiest info
Website
facebook
Label: ATO Records / PIAS

De na een verblijf van vijf jaar in Londen nu in Toronto, Canada residerende formatie ‘Honey Harper’ is eigenlijk een duo dat is samengesteld uit twee singer-songwriters met enerzijds de 32-jarige William Fussell van Amerikaanse origine uit Adel, Georgia en anderzijds zijn Canadese echtgenote Alana Pagnutti. Wij leerden hen in februari 2020 voor het eerst kennen toen we hun debuutalbum “Starmaker” voor ‘Rootstime’ mochten bespreken. Hun sterke songs in country- en Americana-stijl op die plaat konden ons destijds al zeer bekoren.

Voor het nu op de markt gebrachte vervolgalbum “Honey Harper & The Infinite Sky” deed het duo in de opnamestudio in Los Angeles, Californië een beroep op een groep instrumentalisten die zich dus ‘The Infinite Sky’ noemen. Dat zijn gitarist Jackson MacIntosh, bassist Mick Mayer, lap steel- en pedal steel-spelers Connor Gallaher (‘Calexico’) en Henry Senior Jr., pianisten John Carroll Kirby en Alex Fischel (van de formatie ‘Spoon’) die ook op orgel en synthesizers spelen en drummer Riley Fleck. Op vijf van de twaalf nummers op het album zorgen Quisha Wint, Jill Zadeh en Selena Evangeline voor de vrouwelijke backing vocals, terwijl William Fussell zelf altijd meespeelt op zijn akoestische gitaar.

In de nummers op deze plaat worden voornamelijk gemoderniseerde countrynummers gebracht die elementen van popmuziek en elektronica in zich hebben opgenomen. De songs “Boots Mine Gold” en “Ain’t No Cowboys In Georgia” vullen de twee video’s die we hier hebben bijgesloten. Af en toe zorgt de lap steel of pedal steel nog voor traditionele tearjerker-klanken zoals in de nummers “One Thing”, “Tired Of Feeling Good” en “Hard To Make A Living”. Maar anderzijds zijn er ook nog de mooie pianoballads “The World Moves” en “Heaven Knows I Won’t Be There” en de eerste single “Broken Token” om de verscheidenheid in het aanbod van ‘Honey Harper’ te illustreren.

Hun debuutplaat “Starmaker” zijn ze begin 2020 in Nederland en België live komen voorstellen en dat zullen ze nu opnieuw doen voor het album “Honey Harper & The Infinite Sky” door op 4 maart 2023 live te komen spelen in de ‘Witloof Bar’ van de Brusselse Botanique-concertzaal en in de twee dagen voordien in Nederland op te treden op 2 maart in ‘Tivoli Vredenburg’ in Utrecht en op 3 maart in club ‘VERA’ in Groningen.

(valsam)