ALICE AUSTIN – GOODNIGHT EUPHORIA

Artiest info
Website
facebook
Label: Relentless Sunshine

Rockzangeres Alice Austin werd geboren in de Amerikaanse staat Vermont waar ze in de jaren ’90 de geheel uit vrouwen bestaande poppunkgroep ‘Zola Turn’ oprichtte. Maar ze woont momenteel in Los Angeles, Californië waar ze in het begin van deze 21e eeuw als frontvrouw ook nog deel uitmaakte van de groepen ‘Queen Tangerine’ en ‘The Lavas’ uit Boston. Momenteel treedt ze nog op als leadzangeres van de covergroep ‘Black Sabbitch’ uit L.A. waarin ook enkel vrouwelijke muzikanten het mooie weer uitmaken en de originele nummers van Ozzy Osbourne’s ‘Black Sabbath’ in door vrouwen gespeelde versies laten herleven.

Daarnaast opteerde Alice Austin er ook voor om een solocarrière uit te bouwen en dat probeerde ze eerst te doen via de release in 2009 van het zelf geproduceerde debuutalbum “To A Star In The Yard” en de EP’s “Left One In The Rain” uit 2014, “Cowboy Summer” uit 2016 en “Dirt And Helicopters” uit 2018. Nu komt ze met een splinternieuwe cd “Goodnight Euphoria” op de proppen waarvoor ze twaalf nummers van teksten en muziek heeft voorzien. David Drouin uit Boston nam de belangrijke rol van albumproducer voor zijn rekening en hij speelde eveneens mee op de songs op basgitaar en op ander gitaarwerk. De overige muzikanten die haar bij de opname van de plaat hebben begeleid zijn Seth Campbell op keyboards, John Person op trompet en Emily Garcia op viool bij het laatste nummer “Saving My Tears”.

De catchy rockende openingstrack en eerste single “No Such Thing” kunt u beluisteren op de eerste video en de countryballad “The Ward”, de meest recente single uit het album bieden we u aan op de tweede video. Bij wijze van uitzondering hebben we deze keer zelfs ook de albumtiteltrack “Goodnight Euphoria” als derde video aan deze recensie toegevoegd. Wij hebben zelf een lichte voorkeur voor de rustigere ballads die Alice Austin op dit album heeft gezongen zoals “Relentless Sunshine”, “Oxygen”, “Never Occured To Me”, pianoballad “Saving My Tears” en de samen met David Drouin gezongen nummers “Jellyfish” en “The Ward” omdat naar onze mening daarin haar sterke kwaliteiten als zangeres het best tot uiting zijn kunnen komen.

(valsam)