LUNAU & SUND – TIDEN (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Gateway Music
Info: Hemifran

Onze vrienden van de Zweedse promotor ‘Hemifran’ hebben het nog maar eens gewaagd om ons een plaat van in Scandinavische talen zingende muzikanten toe te sturen. Deze keer gaat het om de EP “Tiden” (= ‘tijd’) van het Deense duo ‘Lunau & Sund’, zijnde zangeres-pianiste Tine Lunau en zanger-gitarist Peter Sund. Ook in Denemarken heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat er lange tijd geen optredens mogelijk waren en de muzikanten dus meer dan voldoende tijd hadden om in hun afzonderingsoord aan het componeren te gaan voor nieuwe liedjes die ze daarna in de studio hebben opgenomen voor een nieuw album.

‘Lunau & Sund’ hebben geprobeerd om al hun frustraties, angsten en verveling net als het verlangen naar betere tijden om te zetten in de zes liedjes die voor het album “Tiden” werden opgenomen. Deze EP werd in de thuisstudio ‘The Farm Studie’ van het duo in Davinde op het Deense eiland Funen opgenomen met drummer Peter Dombernowsky, toetsenist Palle Hjorth en bassist Morten Jørgensen. Toetsenist en trombonespeler Andy Jarosinsky en trompettist Torben Sminge droegen hun steentje bij als gastinstrumentalisten op enkele tracks.

Hoe het resultaat van die opnamen klinkt kunnen we u maar best zelf laten horen via de twee video’s die we hier bijsluiten van het over angsten handelende nummer “Spurvene” en het knap door Trine Lunau gezongen liedje “Skoven”. Het reeds gekende alibi dat we in het verleden vaker durfden te hanteren met betrekking tot platen en liedjes in een voor ons totaal onbekende taal zullen we deze keer dan maar best niet opnieuw herhalen, hoewel het nog steeds een zeer valabel argument blijft.

(valsam)
“During the Covid-19 pandemic and the related isolation period, many musicians have written off their fears and frustrations in new songs that they thereafter put on a record. That is exactly what the Danish duo ‘Lunau & Sund’ also has done which resulted in six new songs on their latest EP ‘Tiden’.“ – www.rootstime.be