SISTER SPEAK – LOVE FOR ALL

Artiest info
Website
facebook - spotify
Label: Reso Nation
Info: Hemifran
 

‘Sister Speak’ is een Canadese groep rond de in Brits Columbia geboren zangeres en songschrijfster Sherri Anne die samen met bassist Jacob Miranda Jr., gitarist Sarven Manguiat, toetsenist Aaron Durr en drummer Stephen Haaker heeft gewerkt aan hun nieuwe album “Love For All”. Die plaat werd zorgvuldig gevuld met twaalf catchy melodieuze liedjes in het blues- en indierock-genre.

Voor de plaatopname waren er ook enkele gasten uitgenodigd om een bijkomende bijdrage aan het album af te leveren. Zo speelt Jon Deas op keyboards en Hammond B3-orgel bij de nummers “Crush” en “Lose Control” en speelt Bonnie Brooksbank mee op viool bij enkele tracks, terwijl voor het liedje “Lose Control” harmony vocals werden ingezongen door Dominic en Jessie Burns die beter gekend zijn als het Amerikaanse hip-hop duo ‘The Brothers Burns’ uit San Diego, Californië.

Voorafgaand aan de release van deze plaat kende Sherri Anne heel wat tegenslagen: al haar optredens werden geannuleerd omwille van Covid-19 dat ook haar schoonouders had getroffen waardoor ze een tijdje zonder haar echtgenoot verder moest. Daarbovenop was er ook nog een ernstige brand in haar appartementsgebouw in Canada waardoor ze zich een tijdlang gedwongen elders moest vestigen. Maar gelukkig voor haar liggen al deze onprettige gebeurtenissen achter haar en kan ze zich nu concentreren op de promotionele activiteiten rond de release van het nieuwe album “Love For All”.

Om u toe te laten om wat nader kennis te maken met deze plaat van ‘Sister Speak’ hebben we twee songs uit het album “Love For All” in een live-uitvoering op de video’s meegegeven: eerst hoort u de indie bluesrockballad “Crush” en daarna het aanstekelijke meezingertje “Run Away”. Ook de albumtiteltrack is zeer de moeite van het beluisteren waard, net als de melodieuze opener “Estuary” en de door haar op akoestische gitaar begeleide liedjes “We Are One” en “Stronger” waarmee dit knappe album “Love For All” wordt afgesloten.

Er is heel wat muzikale variatie waarneembaar tussen de nummers op dit album, gaande van Americana en reggae tot pop, rock, indie folk en hip-hop. Sherri Anne woont dezer dagen afwisselend in het Canadese Victoria, Brits Columbia en in het Amerikaanse Los Angeles, Californië. Ze is van plan om de liedjes uit dit nieuwe album in de volgende maanden zo vaak mogelijk live te brengen tijdens optredens in Amerika en in Europa. Wat ons betreft is ze hier van ganser harte welkom.

(valsam)
“At the core of the songs on the new record ‘Love For All’ from the Canadian band ‘Sister Speak’ lies the singing and songwriting talent of the central figure Sherri Anne. She puts her feelings and emotions in the lyrics of these songs and she is bringing them on a nice and broad variety of music styles like reggae, indie folk, pop, rock, Americana, blues and even hip-hop.“ – www.rootstime.be