AKKU QUINTET – LIVE

Artiest info
Website
facebook
Label: 7D Media

‘AKKU Quintet’ is een jazz- en postrockformatie uit Bern, Zwitserland die in 2010 werd opgericht door drummer Manuel Pasquinelli en door hem vervolledigd werd met saxofonist Michael Gilsenan, gitarist Markus Ischer, pianiste Maja Nydegger en bassist Andi Schnellmann. Van dit kwintet werd nu het album “Live” op de markt gebracht met daarop vijf lange live gespeelde muziekstukken die samen goed zijn voor 76 minuten muziek.

Het zijn live-registraties van die nummers die werden gespeeld op verschillende concerten en tijdstippen in de periode 2016 tot 2020. Zo bracht het ‘AKKU Quintet’ de 28 en halve minuut durende openingstrack “Waves” op 15 oktober 2017 live in concertzaal ‘Progr’ in Bern. Het was een nummer uit hun toenmalige album “Aeon” van 2017 waarop ook de track “Polar” terug te vinden was, het 10 en halve minuut durende nummer dat u op de bijgaande audiovideo kunt beluisteren. De versie op deze plaat werd live opgenomen tijdens een concert in diezelfde ‘Progr’-zaal in Bern op 8 mei 2019.

De derde track “Deep Sleep I” werd live gespeeld in de ‘City Pub’ in Bern op 18 februari 2020 en het nummer stond oorspronkelijk op hun album “Stages Of Sleep” uit 2013, net als de laatste track van dit “Live”-album “Deep Sleep II” (15 minuten). Dat laatste nummer wordt hier gebracht in combinatie met de 10 minuten durende compositie “Schneemann” die uit het in 2015 uitgebrachte album “Molecules” werd geselecteerd. Plaats en tijdstip van dat optreden was op 10 april 2016 tijdens het ‘Cully Jazz Festival’ in Cully, Zwitserland.

We moeten ook hier weer vaststellen dat het helemaal geen gemakkelijke muziek is om rustig voor te gaan zitten en te beluisteren. Deze filmische composities/soundscapes van ‘AKKU Quintet’-drummer Manuel Pasquinelli vragen gedurende de ganse duurtijd van het album een grote concentratie en intensieve inleving van de luisteraar en dat blijkt niet iedereen gegeven te zijn om te doen.

(valsam)