JESSE TERRY – FORGET-ME-NOTS VOLUMES 1 & 2

Artiest info
Website
facebook
Label: Wander Recordings
distr.: Coast To Coast

 

Zeven platen had de Amerikaanse singer-songwriter Jesse Terry uit Stonington, Connecticut tot nu toe al op zijn conto staan met het schitterende “When We Wander” als laatste release in de lente van vorig jaar. De eerlijkheid gebiedt mij om hier te zeggen dat ik dit jaar eigenlijk geen nieuwe plaat van Jesse Terry had verwacht omdat er in het verleden meestal wel een paar jaartjes tussen zijn verschillende albumreleases lagen.

Maar nog groter was onze verrassing toen we deze week het dubbelalbum “Forget-Me-Nots Volumes 1 & 2” in de bus gedropt kregen. Jesse Terry had namelijk van de relatieve rustperiode omwille van de coronacrisis en de daaraan gekoppelde verplichte annuleringen van zijn vele geplande live-optredens gebruik gemaakt om niet minder dan 22 liedjes op te nemen in de studio ‘The Bunkhouse’ in Prosperity, South Carolina en in de ‘Skinny Elephant Recording’-studio in Nashville, Tennessee onder de supervisie van de geweldige muzikant en producer Neilson Hubbard.

Het zijn deze keer wel geen nieuwe eigen composities die Jesse Terry voor deze dubbelaar heeft opgenomen maar wel 22 covers van zorgvuldig geselecteerde liedjes van zijn favoriete artiesten. Neilson Hubbard zorgde voor de ‘crème de la crème’ van de sessiemuzikanten uit Nashville om al deze nummers voor de twee cd’s te registreren. Zo zien we Neilson Hubbard zelf op drums en piano, de geweldige Fats Kaplin op pedal steel, lap steel, dobro, mandoline en viool, Eamon McLoughlin op mandoline, viool en altviool, Danny Mitchell op piano, orgel en keyboards, Sam Howard op basgitaar en contrabas, Will Kimbrough op akoestische en elektrische gitaren en Juan Solorzano op elektrische gitaar. Daarnaast werden de twee in Nashville wonende singer-songwriters Mary Bragg en Mia Rose Lynne in de opnamestudio’s gehaald als uitstekende harmony vocalisten.

Bij wijze van uitzondering geven we hieronder de volledige tracklijst van de twee cd’s ter kennisname mee met daarbij de vermelding van wie de originele versie van deze songs heeft ingezongen. Op de drie video’s bij dit verhaal kunt u genieten van de door Jesse Terry gezongen liedjes “Harbour Lights” van ‘The Platters’ en Sammy Kaye, “Let It Grow” van Eric Clapton en “My Back Pages” van Bob Dylan & ‘The Byrds’. Maar neemt u maar van ons aan dat er geen enkele zwakkere track op deze conceptuele dubbelaar te horen is. U moet nu alleen nog deze prachtplaat in huis halen en genieten en/of in november naar één van zijn vijf optredens in Nederland gaan kijken. Vraagje: Jesse, waarom geen enkele show in België, want ook hier zijn er ongetwijfeld eveneens vele liefhebbers van je werk.

(valsam)

 

 

 

Track Listing
VOLUME 1

1. A Case Of You – Original by Joni Mitchell

2. All Through The Night – Original by Cyndi Lauper

3. Gentle On My Mind – Original by Glen Campbell

4. Skylark – Original by Hoagy Carmichael, Ella Fitzgerald & more

5. My Back Pages – Original by Bob Dylan & The Byrds

6. Crazy Nightingale – Original by Craig Bickhardt

7. Don’t Dream It’s Over – Original by Crowded House

8. Some Enchanted Evening – Original by South Pacific, Frank Sinatra & more

9. Immortality – Original by Celine Dion & The Bee Gees

10. No Place To Fall – Original by Townes Van Zandt

11. Goodbye Yellow Brick Road – Original by Elton John

VOLUME 2
1. Walls – Original by Tom Petty

2. Harbor Lights – Original by The Platters & Sammy Kaye

3. Hold On – Original by Tom Waits

4. Let It Grow – Original by Eric Clapton

5. Will You Still Love Me Tomorrow? – Original by Carole King & The Shirelles

6. Don’t Panic – Original by Coldplay

7. Losing You – Original by Brenda Lee

8. Twilight Time – Original by The Platters

9. Someone To Watch Over Me – Original by Linda Ronstadt, Ella Fitzgerald, Willie Nelson & more

10. Seven Bridges Road – Original by Steve Young, The Eagles & Ian Matthews

11. Adios – Original by Jimmy Webb & Linda Ronstadt