THE INFAMOUS STRINGDUSTERS – TOWARD THE FRAY

Artiest info
Website
facebook
Label: Americana Vibes / Regime Music Group

 

‘The Infamous Stringdusters’ is een Amerikaanse akoestische folk-, country- en bluegrassband uit Denver, Colorado die in 2006 in Boston, Massachusetts werd opgericht door banjospeler Chris Pandolfi en dobrospeler Andy Hall. Hun allereerste plaat was een titelloze EP die hun officiële debuutalbum “Fork In The Road” uit 2007 voorafging. De bandleden verhuisden al snel naar Nashville, Tennessee en er waren in de loop der jaren ook nog wel enkele personeelswisselingen bij de band die vandaag naast de twee oprichters ook nog gitarist Andy Falco, bassist Travis Book en fiddler Jeremy Garrett in de rangen telt.

Na dat debuutalbum uit 2007 volgden er nog een tiental platen van ‘The Infamous Stringdusters’ waarbij hun album “Laws Of Gravity” uit 2018 een ‘Grammy Award’ in de wacht sleepte als beste bluegrassplaat van het jaar. Het laatste album in het rijtje was de plaat “A Tribute To Bill Monroe” uit 2021, een muzikaal eerbetoon aan hun inspirator en de bezielende peetvader van de traditionele bluegrassmuziek.

Ook in 2022 komt er een nieuwe plaat van dit allerlei snaarinstrumenten bespelende vijftal in de vorm van het twaalf nummers tellende album “Toward The Fray” met songs die de verschillende bandleden los van elkaar tijdens de lockdownperiode omwille van corona hebben gecomponeerd. Deze plaat hebben ze daarna opgenomen en zelf geproducet in de studio van ‘Mighty Fine Productions’ in Denver, Colorado. Voor het eerst in hun carrière werden er ook drums aan het snarenwerk toegevoegd bij twee nummers op dit album. Gastmuzikant Mark Levy droeg op drums bij aan de songs “I Didn’t Know” en “I’m Not Alone”.

We hebben geen live-video’s van de nieuwe nummers van deze groep kunnen vinden maar we willen u toch met hun sound laten kennismaken via twee audiovideo’s van de als eerste single uitgebrachte albumtiteltrack “Toward The Fray” en het leuke liedje “How Do You Know?”. Zoals het hoort bij bluegrassmuziek straalt er haast altijd vrolijkheid af van de liedjes op dergelijke platen. Dat is ook hier het geval dankzij nummers als de tweede single “Hard Line”, “I’m Not Alone”, “Pearl Of Carolina” en “Spirits Wild”. Hoewel het niet altijd ‘strings-on-speed’ hoeft te zijn want voor tracks als “I Didn’t Know”, “Down From The Mountain” en “When Will I Ride Again (Tragic 2)” gaat het tempo toch ook even behoorlijk naar beneden. ‘The Infamous Stringdusters’ lijkt ons omwille van die uptemposound toch voornamelijk een geweldige liveband te zijn die hun publiek in de watten legt met hun vrolijke songs.

(valsam)