COMPILATION – SPACE OPERA (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: MalLabel Music
 

‘MalLabel’ is een Amerikaanse platenlabel uit de ‘Bay Area’ van San Francisco, Californië dat zich sinds 2008 toelegt op het begeleiden van startende artiesten in het dubstep en hiphop-muziekgenre. Met het uitbrengen van de EP “Space Opera” willen ze ook een kans geven aan zes van die artiesten om een nummer op te nemen en dat kenbaar te maken aan de buitenwereld.

Het is een soort ‘lanceerbasis’ of ‘ruimteopera’ voor die beginnende muzikanten naar een hopelijk succesvolle carrière als drum & bass-artiest, hiphopper of dubstepper. Dat blijven natuurlijk nog steeds wel meer experimentele muziekgenres die een heel specifiek publiek aanspreken, maar in sommige underground milieu’s zorgt het toch voor vele uren muzikaal plezier.

De zes artiesten die op deze EP een eerste kans krijgen om hun werk te laten horen zijn DJ en producer ‘Illexxandra’ uit Brooklyn, New York met het nummer “Evil Aria”, elektro-dancemuzikant ‘Cam Lasky’ aka Cameron Laskowski uit Japan met “Centurion” en ‘Goldish’ met Andromeda.

De drie anderen die zich hier graag willen komen voorstellen zijn dub-artiest ‘Bukkha’ uit Lafayette, Louisiana met “Space Coast Boogie” (zie 2e video), ‘El Diablo feat. Nim1’ met “The Dragon” (zie 1e video) en tenslotte de eveneens vanuit Brooklyn, New York opererende bass-artiest en producer ‘Beat Kitty feat. Annie Dolly’ met het uitnodigende “Make A Wish”.

Deze EP “Space Opera” van het ‘MalLabel’-platenlabel geeft aan zes van haar artiesten een kans om voor zich een plaats in de underground-muziekwereld op te eisen en er daarna het begin van een lange carrière in het experimentele genre te kunnen starten.

(valsam)