LES FRADKIN – THE CROSS IN THE SKY

Artiest info
Website
facebook
Label: RRO Entertainment
Info: Hemifran

Les Fradkin is een 70-jarige componist, producer, multi-instrumentalist en vooral bassist en gitarist uit New York City. Hij werd in de seventies vooral bekend door zijn vertolking als George Harrison in de populaire Broadway-musical ‘Beatlesmania’ die gedurende bijna drie jaar lang elke avond in New York City, Los Angeles en Chicago werd gespeeld. Hij speelde ook jarenlang tweede leadgitaar bij de instrumentale formatie ‘The Ventures’ en daarnaast componeerde hij de hit “La Chanson Des Souvenirs” voor Mireille Mathieu, een liedje dat later onder de titel “Donde” gecoverd werd door het Latin-popidool Roberto Jordan. Zijn frequente sessiewerk als gitarist in diverse opnamestudio’s is te horen op talloze top 40-hits uit de jaren ’70 en ’80.

Hij werd als pionier één van de voornaamste bespelers van de zogeheten ‘MIDI Guitar’ waarmee diverse muziekinstrumenten met elkaar communiceerden via een digitaal signaal afkomstig van een door software aangestuurde synthesizer. Les Fradkin maakte hiermee meerdere jingles en muziek voor films en televisieseries die op de nationale zenders ABC en NBC werden vertoond. Momenteel legt hij zich regelmatig toe op het spelen van instrumentale muziek in de genres surf rock, klassieke rock, barokmuziek en progressieve muziek.

Dat doet hij nu ook op zijn meest recente album “The Cross In The Sky” waarop hij in negen tracks als een volwaardige multi-instrumentalist op gitaarsynthesizer, basgitaar, 6- en 12-snarige gitaren, mellotron, piano, orgel en klavecimbel speelt. Als eerste single uit dit album werd het op de bijgaande video te horen nummer “Under The Covers” geselecteerd, een song waarop Les Fradkin ook als zanger te horen is. Ook alle andere pop- en rocknummers op dit album worden door hem gezongen en wij zijn zo vrij om daar enkele tracks als beste songs uit te selecteren: “Give My Heart A Break”, de voor de eindejaarsfeesten bedoelde ballads “A Christmas Gone Too Soon” en “Jesus Can Save”, het poppy melodietje van “As Eagles Fly In The Night” en het knap gearrangeerde liedje “Until The End”.

(valsam)
“Notwithstanding his 70 years of age, the multi-instrumentalist and renowned guitar player Les Fradkin from New York City is still able to compose several excellent contemporary pop songs. He is himself singing nine of these songs on his latest released album ‘The Cross In The Sky’ and on top of this he is also playing all instruments that can be heard on these tracks.“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LES FRADKIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.