SUSAN CATTANEO - ALL IS QUIET

Artiest info
Website
facebook
Label: Jersey Girl Music / Continental Song City

Na “Brave And Wild” uit 2009, “Heaven To Heartache” uit 2011 en “Little Big Sky” uit 2012 was er in 2013 het album “Haunted Heart” van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Susan Cattaneo en nog eens vier jaar later mochten we het op deze pagina’s hebben over diens opvolger “The Hammer & The Heart”, een dubbelalbum met 18 liedjes. Dat zij goed onderlegd is in het songschrijven bewijst haar jarenlange componeerwerk voor diverse countryartiesten uit Nashville en ook haar aanstelling tot universiteitsprofessor ‘songwriting’ aan het ‘Berklee College Of Music’ in Boston, Massachusetts waar ze ook haar thuishaven heeft.

Gedurende deze maand mogen we weer een nieuwe vijfde plaat van Susan Cattaneo verwelkomen in de vorm van het negen nieuwe zelfgecomponeerde songs tellende album “All Is Quiet”. Ze zingt nooit hard in haar liedjes maar toch zeer overtuigend en loepzuiver, o.a. in de knappe albumtiteltrack (zie live-uitvoering in de studio op de 1e video) en in het daaropvolgende als single uitgebrachte prachtlied “Time + Love + Gravity” dat overloopt van de emotionaliteit en onze favoriete song uit deze cd is.

Track nummer drie is het op de tweede lyrics-video te horen liedje “Borrowed Blue” dat door haar onder begeleiding van enkel akoestische gitaarklanken op beklijvende wijze wordt gezongen. De orkestratie bij de liedjes wordt ook verderop deze plaat sober en intimistisch gehouden, zoals in de liedjes “Blackbirds”, “Broken Things” en “Diamond Days”, songs die Susan Cattaneo heel rustig en kristalhelder zingt. Haar stem doet ons trouwens meermaals denken aan die van countryzangeressen Lee Ann Womack en Mary Chapin Carpenter.

Voor de instrumentale begeleiding bij haar liedjes zorgden Kevin Barry op akoestische gitaren en lap steelgitaar, Duke Levine op elektrische gitaren en mandoline en Richard Gates op basgitaar. Bij de drie resterende nummers “No Hearts Here”, “Hold Onto Hope” en “Follow” zingt Lorne Entress met Susan mee als harmony vocalist. Hij tekende eveneens voor de belangrijke rol als co-producer naast Susan Cattaneo zelf. “All Is Quiet” is weer een uitstekende nieuwe plaat van deze Amerikaanse zangeres waarvan we echt geen enkele song van deze negen tracks zouden willen missen.

(valsam)