CAROLINE MARIE BROOKS – EVERYTHING AT THE SAME TIME

Artiest info
Website
facebook
label: Outside Music

Tot 2006 waren de drie latere leden van de folk- en countrygroep ‘The Good Lovelies’ nog actief als solozangeressen, maar toen de drie Canadese dames uit Toronto, Ontario besloten om het als trio te gaan proberen was het begin van een zeer succesvolle muzikale carrière een feit. Caroline Brooks, Kerri Ough en Sue Passmore namen in 2019 hun album “Evergreen” op, de zevende studioplaat in hun rijke discografie.

Daarna werd er echter besloten om het wat rustiger aan te gaan doen, mede door de nodige aandacht voor familiale zaken en door de coronacrisis die de wereld helemaal op zijn kop heeft gezet. Dat was het sein voor Caroline Marie Brooks om eigen songs te gaan componeren voor een eerste soloplaat die nu officieel op de markt is verschenen onder de titel “Everything At The Same Time”. Zij is als songschrijfster een ware verteller van boeiende verhalen in haar nummers voor deze plaat die als enig minpuntje heeft dat ze met haar elf tracks amper 35 minuten muziek aflevert.

In de songteksten vertelt ze over haar leven, haar leefomgeving en haar liefde voor haar familie en haar gezin. Elke luisteraar zal zich op één of andere manier wel aangesproken voelen en zich ergens herkennen door wat Caroline Marie Brooks in haar liedjes vertelt. Haar hemelse zangpartijen en haar engelenstemmetje gidsen de luisteraar van de ene emotie naar de andere in liedjes als “Birdsong” en “Vitamin”, de twee nummers die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren.

De muzikanten die haar bij de opname van dit album in de studio hebben bijgestaan zijn gitarist Jim Bryson, Christine Bougie op lap steelgitaar en dobro, violist Drew Jurecka, Joey Wright op mandoline en mandola, Ben Whiteley en Steve Zsirai op contrabas, Joshua Van Tassel en Peter Von Althen op drums en Mark Mariash op percussie. Vocale support wordt op diverse nummers afgeleverd door haar moeder Joy en haar broer Emerson Brooks, ‘The Good Lovelies’-collega’s Sue Passmore en Kerri Ough, Katherine McKenzie en Andrew O’Brien van de formatie ‘The Fortunate Ones’.

De twee laatste nummers “Tomorrow” en de coverversie van de Roger Miller-klassieker “Oo-De-Lally” uit de Disney-film ‘Robin Hood’ brengt Caroline Marie Brooks solo met enkel haar akoestische gitaar in de begeleiding en voor het geheel instrumentale “Song For Fred” speelt alleen haar vader Fredrick Brooks mee op zijn klassieke gitaar. Ook bij “I Can’t Always Be There” en “Blue As The Moon” overvalt ons een paar keer het gevoel dat zij deze nummers alleen voor ons brengt in onze living, zo intiem en direct klinken de liedjes op “Everything At The Same Time”. Enkel bij de songs “Lights Go Down”, “To The Waves” en “Garden Song” werd er voor een wat ruimere orkestratie gekozen. Het is net die mix van tempo’s die ons het meest bevalt bij dit uitstekende debuutalbum van Caroline Marie Brooks.

(valsam)