HILARY SCOTT – KALEIDOSCOPE (EP)

Artiest info
Website
facebook

Label: Belltown Records Inc.

video

De wereldwijde corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat we allemaal een alternatieve oplossing hebben moeten zoeken om de onverwachte en veel te lange isolatieperiode zinvol door te brengen. Voor muzikanten was het een groot probleem dat ze geen optredens meer konden doen waardoor ze het contact met hun publiek zagen verloren gaan. Anderzijds bood het ruime overschot aan tijd ook opportuniteiten om intensief aan het componeren te gaan en met nieuwe songs en/of een nieuwe plaat op de proppen te komen.

Zangeres Hilary Scott - haar echte naam is Hilary Renee Helm, maar ze koos voor de naam Scott na het plotse overlijden van haar gelijknamige broer - komt uit Harstine Island, Washington en ze heeft die overvloed aan vrije tijd benut om vijf van haar oudere liedjes opnieuw op te nemen in een geremasterde en hermixte versie die ze op de eind juni 2021 verschijnende EP “Kaleidoscope” heeft verzameld.

Ze heeft in de voorbije jaren al een tiental albums opgenomen en uitgebracht, dus was het niet zo moeilijk om uit het ruime aanbod vijf songs te selecteren voor dit minialbum. Hilary Scott is een klassiek geschoolde instrumentaliste die zowel op piano, keyboards, gitaar als viool kan spelen en met haar zoetgevooisde stem ondervindt ze ook geen enkel probleem om haar zelfgecomponeerde liedjes in te zingen. Producer Matt Wilder schreef met haar mee aan vier van de vijf songs en hij speelde daarenboven voor deze plaatopname op gitaren en piano, terwijl Gary Lunn op basgitaar, Jerry Kimbrough op gitaren en Lonnie Wilson op drums voor de bijkomende instrumentatie in de opnamestudio in Nashville en Franklin, Tennessee hebben gezorgd.

De vijf songs die voor deze plaat opnieuw onder handen werden genomen zijn vier voor het eerst in 2011 door Hilary Scott samen met Matthew Wilder, John Goodwin en Angela Kaset voor een songschrijversproject gecomponeerde nummers: “Just A Shame”, “Almost Home”, “Too Much Is Not Enough” en “Free Country”. De vijfde track is het al uit 2010 stammende liedje “And Just” dat onze favoriete song van dit album is en dat in 2010 enkele ‘awards’ in de wacht wist te slepen. Ter afsluiting nog een klein weetje: Hilary Scott schrijft haar naam met één ‘L’ om het onderscheid duidelijk te maken tussen haar en de van twee ‘LL’ voorziene Hillary Scott, de zangeres bij de Amerikaanse countryformatie ‘Lady Antebellum’ uit Nashville.

(valsam)