WATKINS HARP – A HANDFUL OF PICTURES

Artiest info
Website
facebook

Label: Revolver Records

video

 

Het uit Kingston, Ontario afkomstige Canadese singer-songwriterduo Watkins Harp was vorig jaar goed voor twee recensies op deze ‘Rootstime’-pagina’s. Rob Watkins en Tom Harpell zijn zeer productieve muzikanten want in opvolging van de in 2020 uitgebrachte albums “Boondog Quip” en het door ons sterk bejubelde “Tuesday Morning” komt dit duo met alweer een nieuwe plaat op de proppen.

Het 14 songs en een alternatieve mix van de single “That Smile” tellende album heet “A Handful Of Pictures”, gebaseerd op een gelijknamige song uit de plaat die u zelf ook kunt beluisteren op de hieraan toegevoegde video. Ook dit nieuwe album is alweer goed voor schitterende songs en melodieën die ze allemaal opnieuw samen hebben gecomponeerd. In eerdere recensies vergeleek ik hun sound met die van ‘Everly Brothers’ en ‘The Cactus Blossoms’ maar hier moeten we ook wat gelijkenissen vaststellen met de crooners uit de jaren ’60, o.a. in de songs “That Smile” en “Cloud Number Nine”.

Meer folky tunes krijgen we in akoestische nummers als “Going Back”, “Life As We Know It”, “Tears On My Shoulder” en “Life Just Happens”. In de liedjes “Waiting For Me”, “Love You Every Day”, “Wishing, Hoping, Dreaming”, “Walk Across The Water”, “It’s Your Day” en “Resurrect” blijven de twee net vermelde harmonieus samenzingende broederparen echter nog steeds prominent aanwezig als muzikale referentiepunten.

Vrienden voor het leven Rob Watkins en Tom Harpell zingen en spelen al sinds de jaren ’80 samen en ze hoeven dus niets meer van hun artistieke kwaliteiten te bewijzen. Het plezier bij het creëren van al die laid back gebrachte liedjes voor hun platen straalt af op elke song die we ook nu weer op “A Handful Of Pictures” te horen krijgen. Wat ons betreft mogen ze het momenteel gehanteerde ritme van het uitbrengen van nieuwe songs en albums van ‘Watkins Harp’ gerust blijven aanhouden.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: WATKINS HARP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.