JAKE IAN – EVERYTHING HAS HOLES

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta, telt bijna 1 miljoen inwoners en de 38-jarige singer-songwriter Jake Ian is daar ééntje van. Als vertolker van folksongs bracht hij vorig jaar in mei het album “Half A Day Away” op de markt, een plaat die op heel positieve recensies in de vakpers mocht rekenen. Dat Jake Ian tijdens de pandemieperiode zeer actief is gebleven blijkt nu uit de release van alweer een nieuwe plaat met tien nieuwe zelf gecomponeerde songs.

“Everything Has Holes” is de titel van dit achtste soloalbum dat al in november 2020 werd opgenomen. De eerste single die uit deze plaat werd getrokken is het op de video te beluisteren nummer “When The Sun Won’t Come” dat ook als eerste track op de cd staat. We krijgen een aantal geheel akoestisch gebrachte songs die wijzen op problemen, op kwetsbaarheid en op de verwerking van pijn. De single is zo een indringend nummer, maar ook de liedjes “Run For Your Life”, “I Can’t Go Back There Anymore”, het op de tweede video in een live gebrachte uitvoering te horen “Please Don’t Go Into Town”, “Hang Your Head No More” en “Is It Really All Gone?” hebben een wat donkere basis.

Het feit dat er voor de instrumentatie bij deze songs enkel gebruik wordt gemaakt van een akoestische ‘Martin’-gitaar en een mondharmonica versterkt die sfeer van donkerte, droefheid en eenzaamheid, maar het is net die rustgevende eenvoud die dit nieuwe album van Jake Ian versterkt en siert. Deze Canadese troubadour kiest er altijd resoluut voor om aan de zijde van de underdog en de werkende klasse te gaan staan. Zijn zinvolle, intelligente teksten bij de liedjes op het album “Everything Has Holes” zijn daarom zeker ook de moeite waard om eens van naderbij te analyseren.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JAKE IAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jake Ian Music

video