MINOR MOON – TETHERS

Sam Cantor is een Amerikaanse singer-songwriter uit Chicago, Illinois. Hij is eveneens de frontman-leadzanger en gitarist bij de indie rockformatie ‘Minor Moon’ waarvan ook drummer Nathan Bojko, bassist Michael Downing, pianist Colin Drozdoff en lap steelgitarist Konstantine Stebliy deel uitmaken. In de zeer persoonlijke teksten van de songs op hun nieuwste album “Tethers”, de opvolger van het in 2019 uitgebrachte album “An Opening”, stelt Sam Cantor zich enkele belangrijke levensvragen maar ze blijven onbeantwoord. Ze kunnen echter wel naargelang de stemming en de individuele situatie door de luisteraar zelf worden ingevuld.

De na het beëindigen van een lange relatie ontstane problemen worden in enkele songs op “Tethers” aangekaart en de daarna in een therapie aangekaarte oplossingen zorgen hier ook voor enkele wat meer optimistisch naar de toekomst kijkende liedjes. Songs als eerste single “No Lightning Fix”, “Hey Dark Ones”, het zachtjes rockende “Was There Anything Else?” (video 2) en “The First Time You Left Home” kwamen tot stand na de emotionele breuk. Ze worden gevolgd door verwerkingsnummers als “Obvious Blessing”, het heerlijk mooie “So Quiet”, “Beyond The Light” en de toekomstperspectief gevende slotsong “In The Long Year” (video 1) die allemaal deel uitmaken van het genezingsproces.

“Tethers” is geen plaat die u moet draaien om vrolijk van te worden, maar als u zelf een liefdesbreuk te verwerken heeft, dan zal u in deze songs empathie, vriendschap en aanmoediging vinden voor het oplossen van die problemen en het op een positieve noot verdergaan met uw leven. Er zijn niet zoveel platen die u daarbij therapeutische steun kunnen verlenen, maar Sam Cantor en ‘Minor Moon’ slagen daar met dit nieuwste album volgens ons wel heel goed in. De immense strijd tussen een ‘diepe put’-depressie en ‘er is licht aan het einde van de tunnel’-optimisme wordt hier in tien songs uitstekend uit de doeken gedaan en zal dus wel helend werken voor iedereen die met dergelijke problemen worstelt.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MINOR MOON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Ruination Records

video