DAVID MASSEY – WATCH YOUR BACK IN HELL (single)

De vanuit Washington D.C. opererende countryzanger en songschrijver David Massey is voor ons bij ‘Rootstime’ al sinds vele jaren geen onbekende artiest meer. Zijn debuutplaat “Blissful State Of Blue” werd hier in 2004 een ‘meesterwerk’ genoemd en ook zijn volgende albums “So Many Roads” uit 2009, “Until The Day Is Done” uit 2015, “Late Winter Light” uit 2018 en “Island Creek” van begin dit jaar konden telkens weer op zeer lovende kritieken van ondergetekende en mijn collega-recensenten rekenen.

In zijn liedjes heeft David Massey het vaak over de liefde maar ook actuele sociale en politieke thema’s uit het dagelijke leven komen dikwijls aan bod. Zo vertelde hij eerder in zijn songs al over de vele wilde en moordende schietpartijen op scholen, het escalerende wapengeweld en het racisme in Amerika. Ook het dramatische politieke (wan)beleid van ex-president Donald Trump werd regelmatig bekritiseerd en op de korrel genomen.

Het was daarom ook wel te verwachten dat David Massey ook zijn mening over de vreselijke coronacrisis in een lied zou vertalen en dat heeft hij nu gedaan door het uitbrengen van de single “Watch Your Back In Hell”, getuige daarvan is de eerste strofe van die song: “I hear migrant children crying, I see Covid-victims dying, riots fueled by all your lying, better watch your back in heaven”. Het is zijn keiharde boodschap aan Donald Trump die hij in deze song ‘The Mad King’ noemt, een gek die de verkiezingen één grote fraude noemt en zijn aanhangers oproept tot geweld om de politieke macht toch maar te kunnen behouden.

Of David Massey met deze song zijn landgenoten een soort van geweten zal kunnen schoppen weten we niet, maar dat hij zijn frustraties over alles wat er in zijn thuisland fout gaat in dit lied heeft kunnen uiten staat buiten kijf. Wij houden er oprecht van en we hopen dat deze ex-advocaat zijn kritische blik zal blijven behouden en benutten voor nog meer van dergelijke scherpe songs op zijn volgende platen. Alleen zal het dan niet meer over Trump gaan, want die is met de staart tussen de benen gaan golfen en heeft Melania mokkend thuiszitten over haar gemiste kansen als ex-‘first lady of the USA’.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DAVID MASSEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
   
 

Label: Poetic Debris Records
Info: Hemifran

video