ERIC WOODRING - JACKSON COUNTY LINE

Muziek die ergens in de Amerikaanse staat Texas wordt gemaakt heeft ons in het verleden al zo vaak weten te bekoren. Dat zal nu dus ook niet anders zijn voor het album “Jackson County Line” van de in Houston, Texas woonachtige singer-songwriter Eric Woodring. Hoewel het traditionele country- en Americana-songs bevattende plaatje al in 2019 werd opgenomen wist het ons nu echter pas via de gebruikelijke kanalen te bereiken.

Eric Woodring begon aan zijn muzikale loopbaan in 1996 nadat hij naar Lubbock, Texas was verhuisd, het stadje dat in het verleden ook Buddy Holly en Joe Ely tot zijn inwoners mocht rekenen. Hij studeerde er aan de ‘Texas Tech University’ en trad tegelijkertijd op in de vele clubs en bars die zich in het stadscentrum bevonden. Eind jaren ’90 vormde hij er zijn eerste groep ‘The Texas Speedbump Band’. Daarna verhuisde hij enkele keren in de staat Texas via New Braunfels naar Austin en vandaar in 2006 naar Houston waar hij nu nog woont.

Zijn eerste soloalbum was “Lifemiles” in 2004 dat hem vele optredens heeft bezorgd. In 2012 werd Eric Woodring de frontman van de formatie ‘Retroburn’ en met enkele bevriende instrumentalisten vormde hij daarna de stringband ‘The Recollection’ waarbij uitsluitend bluegrass-instrumenten werden gehanteerd. Zij lanceerden in 2017 een eerste EP “This Is Texgrass” en begin 2019 volgde een tweede EP die “True Texas True” als titel kreeg en werd opgenomen met de hulp van o.a. Lloyd Maines, Tina Wilkins en Jack Saunders.

Het was deze Jack Saunders die Eric Woodring aanspoorde om het eens als soloartiest te proberen en daarbij zijn eigen composities te brengen. Jack Saunders speelt op gitaren, lap steel, mandoline en basgitaar en hij is eveneens de producer van het album “Jackson County Line” waarvoor Eric Woodring tien nummers schreef en vertolkt. Lloyd Maines speelt ook mee op de pedal steelgitaar, Kurt Baumer en Alexa Johnson op fiddle, Geoff Queen op gitaar en pedal steel, Allen Huff op accordeon, Gerald Thurmond op banjo, Kyle Wright op mondharmonica, Nils Aardahl op bas en Rick Richards en Perry MacAdams op drums. Voor al de harmony vocals bij de songs tekenden Jack Saunders en zangeres Tina Wilkins, de lieftallige echtgenote van de zingende Texaanse troubadour Walt Wilkins.

De zuivere en krachtige stem van Eric Woodring begeleidt de luisteraar vlot doorheen zijn liedjes op “Jackson County Line” zoals in de twee songs die u op de bijgaande video’s kan beluisteren: “March 1836” en “Roadtrip ‘89”. De keuze voor een eerste single uit het album viel op de song “The River Walk” en andere aan te bevelen songs zijn countryrockers “All My Friends Are Married”, “Heading West” en “The River Walk”, naast de typische countryballads “Just Give Me A Reason”, “Empty Heart”, “Long Lonesome Winter” en de heerlijke door accordeonklanken overheerste albumtiteltrack “Jackson County Line”.

Door de corona-pandemie viel de hele muziekindustrie een beetje op zijn gat, maar Eric Woodring kon toch nog een nieuwe plaat voorbereiden en opnemen. In december 2020 verscheen het tweede soloalbum onder de titel “Campfire, TX” waarmee hij in de liedjes een eerbetoon wilde geven aan grote Texaanse singer-songwriters als Townes Van Zandt, Blaze Foley en Guy Clark. Wij hopen die cd ook nog eens in onze postbus terug te mogen vinden en we beloven dat we daar dan uitvoerig zullen over berichten op deze ‘Rootstime’-reviews-pagina’s.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
ERIC WOODRING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

video