THE WANTED – STRANGE FLIGHT

Artiest info
Website
facebook

 

‘The Wanted’ is een driekoppige niet meer zo jonge Canadese groep die folk, blues en countrymuziek probeert te vermengen met bluesgrass, rockabilly en rock’n’roll om zo een leuke mix van gevarieerde rootsmuziek te bekomen op hun platen. De ‘leading lady’ in het gezelschap is Natalie Rogers die naast het zingen ook op akoestische gitaar en wasbord speelt, daarin bijgestaan door Richard Henderson die ook zingt en op lapsteelgitaar speelt en Jeff Rogers die naast het zingen op elektrische en akoestische gitaren speelt, maar ook op ukelele en piano bij twee nummers op hun nieuwste album “Strange Flight”.

Niet onbelangrijk om hier te vermelden is de aanwezigheid van producer en opnameleider Michael Timmins, de oprichter en prominent lid van de Canadese formatie ‘Cowboy Junkies’ uit Toronto waar zijn zus Margo Timmins sinds het prille begin in 1985 voor het prachtige vocale werk zorgt. Hij levert ook wat extra vocaal werk af op dit album, naast de instrumentale bijdragen van bassist Dan Mock en drummer Kyle Sullivan, twee leden van ‘The Situation’, de begeleidingsgroep van singer-songwriter Jerry Leger. Het album werd trouwens integraal opgenomen in ‘The Hangar’-studio van Michael Timmins in Toronto, Ontario.

Het eerste nummer op “Strange Flight” is bovendien ook de enige echte coversong die ‘The Wanted’ brengen. Het is het liedje “Way Down In The Hole” dat Tom Waits schreef en opnam voor zijn tiende album “Franks Wild Years” uit 1987. Daarna volgt de albumtiteltrack “Strange Flight”, een folkballad die u op de tweede video kunt beluisteren. Op de andere video brengt het trio de door Jeff Rogers geschreven bluesy Americana-song “Before The Fall” die als eerste single uit hun tweede album werd getrokken.

De leadzangpartij wisselt regelmatig af tussen de verschillende nummers op de plaat. Zo zingt Natalie Rogers de songs “Stand Up”, onze favoriete track “Weary Town Blues” en de door de groep bewerkte stokoude folk- en gospeltraditional “Wayfairing Stranger”. Een paar liedjes zingen ze tesamen zoals bij “I Guess”, ”Miss Me When I’m Gone”, “Before The Fall” en de bluesnummers “Fire and Gasoline” en “Rotary Phone” waarin Richard Henderson of Jeff Rogers wel de vocale leiding plegen te nemen en Natalie Rogers voor keurige harmony vocals zorgt. “Strange Flight” is de tweede plaat van ‘The Wanted’ en volgt op het in 2010 uitgebrachte titelloze debuutalbum waarop het Canadese trio destijds veertien liedjes bundelde waaronder ook toen enkele selectieve coverversies.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE WANTED
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.