ESQUELA – A SIGN FROM GOD

Artiest info
Website
facebook

Label: Livestock Music
Info: Hemifran

We hebben hier in de voorbije jaren al een drietal albums van de in 2008 opgerichte Amerikaanse rootsrock- en Americana-formatie ‘Esquela’ onder de loep genomen, beginnend met de debuutplaat “The Owl Has Landed” uit 2010, gevolgd door “Are We Rolling?” uit 2013 en het in 2016 uitgebrachte “Canis Majoris”. Leadzanger en leadzangeres van deze band zijn John ‘Chico’ Finn en Becca Frame, terwijl Brian Shafer leadgitarist is, Matt Woodin de tweede gitarist, Keith Christopher de bassist en Mike Ricciardi achter het drumstel plaatneemt.

De vaste producer van de albums van ‘Esquela’ is de van zijn eerder werk voor o.a. Ryan Adams en Marshall Crenshaw gekende Eric ‘Roscoe’ Ambel die ook nu weer tekende voor die rol bij het nieuwe eind juni uitkomende album van de band “A Sign From God” waarop hij bovendien ook nog meespeelt op akoestische en elektrische gitaren op de meeste nummers van deze plaat. Dat zijn in totaal tien tracks die samen goed zijn voor 36 minuten leuke en vlot in het gehoor liggende deuntjes.

Het begint allemaal met de rocksong “NYMBY” (zie video 1) wat staat voor ‘Not In My Backyard’, een situatie waarbij iedereen akkoord gaat met iets nieuws zoals een windmolen, een grote industriële varkensstal of een kern- of elektriciteitscentrale, zolang het maar niet in je achtertuin wordt gebouwd. Gezien het aantal bandleden en de diversiteit aan instrumenten mogen we breed georkestreerde songs verwachten op het album “A Sign From God”. Dat geldt dan ook voor het tweede wat rustigere nummer op de plaat “Oradura” over het Franse dorpje Oradour Sur Glane dat in 1944 helemaal door de Nazi’s werd vernietigd en het is ook geldig voor de daaropvolgende rocksongs “Rest Of My Life” en het op stevig beats rockende “First World Problems”.

‘Esquela’ besteedt voor hun songs steeds veel aandacht aan een catchy melodie met meezingbare repetitieve refreinen in de songteksten. Dat zal dan ook geen probleem vormen voor de nummers “The Good One (Give Ups)”, en “Three Finger Joe”, “What’s Your Problem?” (zie 2e video) dat gaat over het racisme en de ‘Black Lives Matter’-beweging en “Two Stones” die allemaal door John ‘Chico’ Finn gezongen worden. Becca Frame neemt de leiding als zangeres van de twee mooie ballads “1861” en albumafsluiter “Wait For Me” die gebaseerd is op een gedicht van de Russische soldaat en oorlogsdichter Konstantin Simonov en de enige song is op het album “A Sign From God” die niet door John ‘Chico’ Finn werd geschreven.

(valsam)
“End of June the New York based roots rock and Americana music playing band 'Esquela' has released their newest fifth album under the meaningful title 'A Sign From God'. The ten songs on this record are strengthened by the fantastic soulful voice of lead vocalist Becca Frame and the robust singing of the band’s principal songwriter John ‘Chico’ Finn. Their music is mainly based on solid and catchy rock songs, but we are also very much pleased with a few excellent ballads.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ESQUELA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.