TASHAKI MIYAKI – CASTAWAY

Artiest info
 
facebook

Label: Metropolis Records
Info: Hemifran

‘Tashaki Miyaki’ lijkt op het eerste zicht de naam te zijn van één of andere Japanner, maar in werkelijkheid is het de naam van een in 2011 opgerichte Amerikaanse pop- en rockformatie uit Los Angeles, Californië. De drie bandleden zijn drumster en leadzangeres Paige Stark, gitarist Luke Paquin en bassiste Sandi Denton die al in 2012 de oorspronkelijke bassiste Dora Hiller was komen vervangen.

Hun sound is eerder te definiëren als ‘dream pop’ dan als pure rockmuziek en vertoont in sommige nummers gelijkenissen met het werk van o.a. ‘Velvet Underground’, ‘Jesus And Mary Chain’ en/of ‘Mazzy Star’, vooral door de dromerige ‘laid back’-zangstijl van frontvrouw Paige Stark. In 2013 bracht de band een eerste naar de groep vernoemde EP uit, gevolgd door een serie singles tot ze in 2017 hun eerste studioalbum “The Dream” op de platenmarkt loslieten.

Pas nu werd vier jaar later een tweede album gelanceerd met het elf songs tellende “Castaway” dat geheel in dezelfde stijl als hun debuutplaat werd opgenomen met opnieuw heel wat dromerige melodieuze liedjes op de tracklijst. Het eerste nummer op de cd is de als eerste single uitgebrachte titeltrack “Castaway” (zie 1e video) en ook de tweede single “Gone” is een sfeervolle ballad zoals u zelf kan vaststellen op de tweede video.

Het zijn stuk voor stuk knappe songs op dit album en bij onze favoriete nummers rekenen we zeker ook de melodieuze en melancholische tracks “Comedown” en “Alone” die we zonder meer op de soundtrack van één of andere romantische film zouden kunnen toevoegen. In deze ballads horen wij vooral gelijkenissen met de songs van de recent populaire Amerikaanse ambient popgroep ‘Cigarettes After Sex’ die een gelijkaardige sfeer weten op te wekken. De songthema’s over liefde in “I Feel Fine” en “U”, afscheid nemen in “Wasting Time” en “Forget Me” en de herinneringen aan fijne momenten in “Good Times” zorgen voor een aantal intimistische en emotionele momenten, ook bij de luisteraars van al deze mooie nummers.

Van een grote creativiteit kunnen we ‘Tashaki Miyaki’ niet echt verdenken want met een eerste album dat er pas zes jaar na hun oprichting kwam en een opvolger waar we daarna nog eens vier jaar hebben moeten op wachten. Maar als de kwaliteit van hun werk zo hoogstaand blijft, dan willen we ons wel neerleggen bij dat gehanteerde tijdschema van albumreleases. “Castaway” is alvast een plaat waar we hier nog lang en vooral op de rustigere momenten met veel plezier zullen naar luisteren.

(valsam)
“Four long years after their first album ‘The Dream’, the Los Angeles-based dream pop band ‘Tashaki Miyaki’ has now released a successor with the eleven songs containing record ‘Castaway’. Melodious and melancholic stories about love, loss and memories will help us to better enjoy all the future quiet and relaxing moments in our lives.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TASHAKI MIYAKI
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.