ROCKIN’ ROLLIN’ COVERS VOL. 1 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
 

Label: Atomicat Records

DJ Mark Armstrong maakt voor het retrolabel ‘Atomicat Records’ compilatiealbums rond allerlei specifieke thema’s. Vele van deze verzamelplaten hebben we hier op deze pagina’s al aan bod laten komen, maar blijkbaar is zijn inspiratie voor nieuwe thema’s eindeloos want rond het onderwerp “Rockin’ Rollin’ Covers” start Armstrong alweer met een nieuwe serie. ‘Volume 1’ kreeg als subtitel “Man That’s A Hit – Get It Covered!” en dit album bevat dertig songs die door Amerikaanse en Australische artiesten werden gecoverd.

Sommige van deze nummers zijn bij ons zeker bekend in de originele versies, maar zoals steeds krijgen we ook nu weer een aantal obscure liedjes die blijkbaar ook op de belangstelling van andere muzikanten konden rekenen om er een cover van te maken. Een andere versie creëren van een bekende of minder bekende hit was in de jaren ’50 en ’60 zeer populair. Voor deze dertig nummers beperkte Mark Armstrong zich tot liedjes uit de periode van 1952 tot en met 1963.

Bij de alom bekende songs rekenen we “Long Tall Sally” van ‘Little Richard’ uit 1956 dat een jaartje later gecoverd werd door ‘The Johnny Otis Orchestra’, maar ook Elvis Presley’s liedje “One Broken Heart For Sale” uit 1963 werd datzelfde jaar al live gecoverd door Ed Hardin (zie video 1). Nog meer van dat moois was er te horen in de door Rusty York gebrachte coverversie van Buddy Holly’s hit “Peggy Sue” uit 1957 en het door ‘Roy Orbison And The Teen Kings’ in 1956 uitgebrachte “Go! Go! Go!” werd al gauw overgenomen door Warren Smith en door Ricky Nelson die de titel van de song wijzigden naar “Down The Line”.

Ook de al in 1929 door Charlie McCoy en Bo Chatman opgenomen klassieker “Corinne Corrina” kent hier een R&B-bewerking door de zogeheten ‘Boss Of The Blues’ Big Joe Turner. Toen ‘Cliff Richard And The Shadows’ in 1962 het liedje “The Young Ones” opnamen voor de gelijknamige muzikale tienerfilm in Engeland was zangeres Cathy Carroll er als de kippen bij om er een Amerikaanse versie van te maken die u op de tweede video kan horen.

(valsam)