THE HANK WILLIAMS SONGBOOK AND MORE!: VOLUME 3 – JAMBALAYA (On The Bayou) - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
 

Label: Atomicat Records

“The Hank Williams Songbook And More!: Volume 3 – Jambalaya (On The Bayou)” is zoals de titel wellicht laat vermoeden al de derde verzamelaar die wordt uitgebracht door het retro-platenlabel ‘Atomicat Records’ met coverversies van liedjes die eerder door de legendarische country- and rockabilly-zanger Hank Williams werden opgenomen. Met in totaal dertig nummers krijgen we ook nu weer 75 minuten pure nostalgie aangeboden op één cd, want ook deze in de jaren ’50 en ’60 uitgebrachte covers hebben intussen al een respectabele leeftijd bereikt.

Het vorige verzamelalbum rond songs van Hank Williams was getiteld “Howlin’ At The Moon” en ging vooral over coverversies door Hillbilly-artiesten. Ook op “Jambalaya (On The Bayou)” vormen de Hillbilly-versies nog het grootste deel van de dertig tracks op het album. Een aantal keren gaat het hier ook om honky-tonk en country & western-liedjes die de meesten onder ons allicht nog nooit gehoord hebben en die ook al sinds vele jaren niet meer verkrijgbaar zijn op vinyl of cd, wat deze serie tot begerenswaardige ‘collector items’ maakt.

Enkele songs zitten echter wel in ons collectieve muziekgeheugen zoals de twee nummers die we op de video’s kunnen beluisteren: “Your Cheating Heart” in de versie van ‘The Pearls’ en “You Win Again” dat hier door Conway Twitty wordt gezongen. Andere nog zeer herkenbare songs zijn “Jambalaya (On The Bayou)” door Fats Domino, “Cold Cold Heart” van Johnny ‘Guitar’ Watson & Johnny Otis, “Hey Good Lookin’” van Carl Perkins en “Kaw-Liga” en “Don’t You Love Me” door het duo ‘Rusty And Doug’.

Wat ook bijzonder leuk is aan deze door samensteller DJ Mark Armstrong gecreëerde compilatieserie is het gegeven dat er in het volledig kartonnen cd-hoesje nuttige informatie wordt gegeven over al de artiesten die een cover brengen van een Hank Williams-song, maar ook over hoe en wanneer Hank die liedjes zelf voor het eerst heeft opgenomen en over de eventuele relatie die er was tussen Hank Williams en de artiesten die hier zijn liedjes coveren.

(valsam)