GRAHAM BROWN BAND – SPIRIT AND SOUL

Artiest info
Website
facebook

Label: Word Song Records

 

Rock’n’roller Graham Brown werd geboren in het Schotse Glasgow maar hij groeide op in de Canadese stad Alberta en woont nu sinds geruime tijd in Vancouver in de Canadese provincie Brits-Columbia. In zijn muziek vermengt hij een swingende rock’n’roll-sound met rootsmuziek en country en dat doet hij nu al meer dan 30 jaar, eerst in 1992 als soloartiest ‘Happyman” en daarna als frontman van de ‘Jr. Gone Wild’-formatie en later van zijn eigen ‘Graham Brown Band’.

Honderden songs en duizenden kilometers touren later stuurde deze sympathieke muzikant ons nu zijn dertiende en meest recente plaat toe met het verzoek om er hier onze opinie over neer te schrijven en tien van onze lezers met een exemplaar van het album “Spirit And Soul” te verblijden via de onderstaande wedstrijd. We kunnen u alleen maar aanbevelen om aan deze wedstrijd deel te nemen want de elf nummers die de ‘Graham Brown Band’ op deze plaat brengt zijn stuk voor stuk de moeite waard, te beginnen met de als eerste track te horen titelsong “Spirit And Soul”.

Zijn bandleden zijn toetsenist Rob Blackburn, bassist John Werner en drummer Mark Gruft, terwijl Graham Brown naast het zingen zelf het spelen op elektrische en akoestische gitaren voor zijn rekening neemt en er af en toe wat leuke mondharmonicaklanken aan toevoegt. Hij trad zelf ook op als co-producer van de plaat naast Bill Buckingham die het album ‘live on the floor’ heeft opgenomen. Alle nummers op “Spirit And Soul” werden door Graham Brown als componist zelf van tekst en muziek voorzien. Dit album volgt op de in 2018 uitgebrachte plaat “Let Me In” die met dezelfde bandleden en dezelfde producer werd opgenomen.

Het tempo van de songs op deze plaat wordt constant hoog gehouden en dat zorgt ervoor dat je aan het einde na veertig minuten swingen een gevoel van tevredendheid gewaar wordt. Alle nummers zijn goed maar toch hebben we de behoefte om hier enkele favoriete songs op “Spirit And Soul” apart te vermelden. Dat zijn naast de swingende titeltrack ook de dynamisch rockende nummers “Let’s Get High (On Love)” en “To The End” maar ook de folky mondharmonicadeuntjes “Haunted”, “Naturally” en het naar Neil Young knipogende “Through Your Darkness” zijn volgens ons zeer de moeite waard.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding : GRAHAM BROWN BAND

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.