ROCKIN’ ROLLIN’ COVERS VOL. 2 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
Label: Atomicat Records

DJ Mark Armstrong maakt voor het retrolabel ‘Atomicat Records’ compilatiealbums rond allerlei specifieke thema’s. Vele van deze verzamelplaten hebben we hier op deze pagina’s al aan bod laten komen, maar blijkbaar is zijn inspiratie voor nieuwe thema’s eindeloos want rond het onderwerp “Rockin’ Rollin’ Covers” startte Armstrong alweer met een nieuwe serie. ‘Volume 1’ kreeg als subtitel “Man That’s A Hit – Get It Covered!” en die cd werd onlangs nog door ons op deze pagina’s aan u voorgesteld.

Dit tweede album ‘Volume 2’ bevat net als de eerste verzamelaar in deze reeks dertig songs die door Amerikaanse en Australische artiesten werden gecoverd. Sommige van deze nummers zijn bij ons zeker bekend in de originele versies, maar zoals steeds krijgen we ook nu weer een aantal obscure liedjes die blijkbaar ook op de belangstelling van andere muzikanten konden rekenen om er een cover van te maken. Een andere versie creëren van een bekende of minder bekende hit was in de jaren ’50 en ’60 een zeer populaire bezigheid.

Voor deze dertig nummers beperkte Mark Armstrong zich tot gecoverde liedjes uit de periode van 1954 tot en met 1963. Bij de alom bekende songs rekenen we “Blue Suede Shoes” van Carl Perkins uit 1955 dat een jaartje later gecoverd werd door Delbert Barker, maar ook door ‘The King’ Elvis Presley. Ook de zeemzoete ballad “Donna” van Ritchie Valens stond in onze contreien wekenlang in de hitlijsten, maar de coverversie van Johnny Tillotson uit 1963 die op dit album staat en op de tweede audiovideo te horen is, is wellicht enkel gekend bij de echte rock’n’roll-liefhebbers van sixties-muziek.

Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de song “Way Down Yonder In New Orleans”, een liedje dat dateert uit 1922 en in de jaren zestig een hit werd in de versies van Freddy Cannon, Jan And Dean en Bing Crosby. Dat nummer krijgt hier een veel minder gekende coverversie van ‘Lucky Starr And The Hepparays’ die de song opnamen in 1960. “Tutti Frutti”, de grootste hit van Little Richard werd in hetzelfde jaar eveneens gecoverd door een obscure band die zich ‘The Jesters’ noemde.

(valsam)