CHARLIE MARIE – RAMBLE ON

Artiest info
Website
facebook

 

 

Soms kan countrymuziek nog zo klassiek en traditioneel klinken. De Amerikaanse zangeres Charlie Marie steekt al haar aan de seventies herinnerende countryliedjes echter in een mooi modern kleedje. Dat deed ze in 2019 al op haar debuutplaat, een naar haarzelf vernoemde EP. Maar nu komt ze in volle glorie op de proppen met een erg knappe full-cd als soloartieste.

De titel van het twaalf nummers bevattende album is “Ramble On”, een plaat die werd opgenomen in het Mekka van de countrymuziek in Nashville, Tennessee met de instrumentale hulp van bassist Alec Newman, pianist Micah Hulscher, steelgitarist Eddie Lang, Brian McKinnon en Tyler James Kennedy - frontman van de bluesrockgroep ‘The Silks’ en producer van deze plaat - op elektrische en akoestische gitaren naast John McTigue III op drums en Josh Minyard op percussie.

Charlie Marie is afkomstig uit Providence, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Rhode Island die ook ‘The Ocean State’ wordt genoemd. Maar dat ze voor het opnemen en het uitbrengen van haar countryliedjes naar Nashville moest trekken was al gauw duidelijk voor deze singer-songwriter die al nummers componeerde sinds haar tienerjaren en op haar zestiende al leadzangeres was bij haar eigen band waarmee ze voornamelijk covers van countryklassiekers zong. Haar stem en sound wordt in de vakpers regelmatig vergeleken met die van Patsy Cline en Loretta Lynn.

Als inspiratiebron voor de onderwerpen van haar songs put Charlie Marie uit haar eigen fijne en minder leuke levenservaringen, maar ook geheel fictieve verhalen komen aan bod in voor countrymuziek gebruikelijke liedjes over hartenpijn, liefde en vastberadenheid van een country- en cowboygirl. Uptemposongs als “Soul Train”, “Tequila & Lime”, “Bad Seeds”, “Cowboys & Indians” en “Ramble On Man” horen thuis in deze categorieën.

Maar ook met snikkende stem gezongen tearjerkers die overlopen van pedalsteelklanken zijn terug te vinden op dit uitstekende countryalbum. “Heard It Through The Red Wine” en ‘break-up ballad’ “El Paso”, de twee songs op de bijgaande video’s, zijn daar schoolvoorbeelden van. Maar ook het emotionele en hartverscheurende “Lauren”, “Tough Kitty” en albumafsluiter “Kiss My Boots” mogen hier in echte Patsy Cline-stijl gezongen door Charlie Marie nog heel vaak door de stereo weerklinken.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: CHARLIE MARIE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.