LADY NADE – WILLING

Artiest info
Website
facebook

 

 

Americana- en folkzangeres Lady Nade is een talentvolle jongedame uit de Engelse havenstad Bristol die ons komt verblijden met het derde album uit haar nog vrij korte muzikale carrière die in 2016 begon met de release van haar debuutplaat “Hard To Forget” en werd verdergezet met het tweede album “Safe Place” uit 2019. “Willing” is de titel van deze elf songs tellende nieuwe plaat en het is eveneens de titel van de albumopeningstrack en de eerste single uit het album die u hier op de eerste video kunt beluisteren.

Alle liedjes op deze plaat schreef Lady Nade zelf of in een samenwerkingsverband met co-auteurs tijdens de veel te lange coronapandemieperiode. De songonderwerpen gaan over nieuwe en voorbije liefdes, loyauteit, vriendschap en eenzaamheid. Zij heeft erg veel soul zitten in haar loepzuivere stem hetgeen allerlei emoties in de sfeervolle nummers brengt. “Complicated” is zo’n beklijvende song en ook liefdesliedje “You’re My Number One” weet ons emotionele hartje te beroeren.

Het door haar zelf geproducete album is een aanstekelijke verzameling van warme songs die we na deze donkere Covid-periode allemaal goed zullen kunnen absorberen. Bij de opname van het album speelde Lady Nade zelf op akoestische gitaar en werd ze begeleid door Daniel Everett op akoestische gitaar en basgitaar, Paul Isaac op piano, Sean Snook op elektrische en lapsteelgitaar, Holly Carter op pedal steelgitaar en Mike Cooper op drums.

Op ons lijstje van favoriete nummers uit “Willing” staan naast de heel leuke titeltrack ook nog de songs “Josette”, “One-Sided”, het geheel akoestische “Call Yourself A Friend”, het melodieuze “Many Ways To Sink This Ship” en de knappe albumafsluiter “Ain’t One Thing”. Dat laatste nummer is een oprechte liefdesverklaring die u kunt horen op de tweede toegevoegde video in een door Lady Nade gebrachte live-uitvoering tijdens de ‘UK Americana Awards 2021’ waar het liedje voor de ‘Song Of The Year’-award werd genomineerd. Van deze Britse dame zullen we in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer gaan horen, maar eerst gaan we toch eens grasduinen in het verleden op zoek naar haar twee vorige albums.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LADY NADE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.