THOM CHACON – MARIGOLDS AND GHOSTS

Artiest info
Website
facebook

Label: PIE Records

 

De doorleefde hese stem van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Thom Chacon is meteen ook zijn meest opvallende kenmerk. Zangeres Mary Gauthier is een fan van deze muzikant uit Durango, Colorado, vooral omwille van de beeldspraak die hij in zijn songteksten verwerkt. Het zijn verhalen over onbekende mensen van wie het leven en hun ervaringen voor ons toch heel familiair lijken te zijn.

Op zijn nieuwe plaat “Marigolds And Ghosts” brengt Thom Chacon negen eigen composities die in totaal nauwelijks 27 minuten duren maar die ons in deze korte tijdspanne wel van zijn talent als singer-songwriter weten te overtuigen. In de video’s bij dit verhaal kunt u genieten van de albumtiteltrack en van een akoestische live-uitvoering van de song “Church Of The Great Outdoors”, één van de mooiste liedjes op deze plaat.

De akoestische gitaar is trouwens het belangrijkste instrument in de begeleiding bij de songs op “Marigolds And Ghosts”. Thom Chacon bespeelt dat instrument zelf, samen met het occasioneel opduikende mondharmonica. Verder wordt de sound enkel nog bepaald door het geluid van een contrabas die bespeeld wordt door de ook bij Bob Dylan spelende Tony Garnier en voor het mooie nummer “Florence John” draagt Tyler Nuffer zijn instrumentale steentje bij op dobro.

In de nummers “Borderland” en “A Better Life” klaagt hij de problematiek aan van de immigratie van de vele kinderen die in een benarde toestand de Amerikaans-Mexicaanse grens in Texas proberen over te steken. Slotnummer “Angel Eyes” is volgens Thom Chacon zelf dan weer een muzikaal eerbetoon aan acteur Lee Van Cleef die in heel wat westernfilms op indrukwekkende wijze de rol van slechterik speelt, maar toch weet te betoveren met zijn engelachtige blik in de ogen.

Dat hij zijn verhalen oppikt uit het dagelijkse leven rondom hem bewijst Thom Chacon in songs als “Monsoon Rain” waarin hij de toen geldende weercondities bezingt en ook in het nummer “Kenneth Avenue” waarin hij het heeft over twee totaal vreemde figuren die ergens aan een bar in hun conversatie de gemeenschappelijke herinneringen aan vervlogen tijden ophalen. Des te eenvoudiger deze liedjes zijn, des te mooier en beklijvender ze bij ons overkomen. Dat is misschien wel onze belangrijkste conclusie over het nieuwe album “Marigolds And Ghosts” van deze Thom Chacon.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THOM CHACON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.