LIBBY DECAMP – WESTWARD AND FASTER

Artiest info
Website
facebook

 

Een heerlijke mix van rootsy folk- en bluesmuziek is wat de amper 22-jarige Amerikaanse zangeres en songschrijfster Libby DeCamp uit Detroit, Michigan ons wil aanbieden in de tien songs die ze heeft opgenomen voor haar nieuwe album “Westward and Faster”. Dat is de langverwachte opvolger van haar debuutplaat “Cross Sections’, een zes nummers tellende EP die al in februari 2016 op de markt is verschenen.

Voorafgaand aan de release van dit eerste volwaardige album werden er al drie songs uit de plaat op single uitgebracht met de nummers “Off The Wagon”, “Last Stand” en “On The Range”. Het eerste en derde liedje geven we u graag mee op de bijgaande video’s waarop Libby DeCamp deze songs in een heel knappe live-versie brengt.

Eigenlijk is de ganse verzameling van deze tien volledig door haarzelf geschreven songs rijp om als singles uitgebracht te worden. Zo is o.a. de openingstrack “Asked For Water” en het daaropvolgende “Tell Me About Yourself” met aan ‘Calexico’ herinnerend bas- en drumwerk zo catchy dat we net voor de songs aan hun eindpunt zijn aanbeland al op de ‘replay’-knop van onze stereo hebben geduwd.

De muzikanten die haar bij de plaatopname in de ‘Prairie Sun Studios’ in Cotati, Californië hebben bijgestaan zijn drummer Adam Bradley Schreiber, bassist en baritonsaxofonist Vernon James, Bleu Quick op elektrische gitaar en trombone, Jon Graboff op pedal steel bij twee nummers, Aaron Apsey op viool en Don Reinholm op accordeon, naast wat extra gitaarwerk op twee nummers door Erik McIntyre en Seth Bernard.

Er zitten trouwens ook enkele invloeden uit de ‘Western Swing’-, country- en ragtime-muziek in een paar van de nummers op “Westward And Faster” zoals in de tracks “Breadbasket Blues”, “Conductor” en afsluiter “Lemonade”. De sobere en emotioneel gezongen ‘break-up’-ballads “In A Line” en “Look On” zijn onze persoonlijke favoriete songs op dit overigens geheel genietbare album van de zeer authentiek klinkende en soms aan Eilen Jewell of Gillian Welch herinnerende Libby DeCamp, toch een echte ontdekking in de wereld van modernere Americana-muziekwereld.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LIBBY DECAMP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.