TIP JAR – ONE LIFETIME

Het Nederlandse country- en Americana-songs brengende duo ‘Tip Jar’ met singer-songwriters Bart de Win en Arianne Knegt uit het Noord-Brabantse Nuenen zijn inmiddels al aan de release van hun vijfde studioalbum toe met de plaat “One Lifetime”. In deze moeilijke coronatijden was het opnemen en uitbrengen van zo’n nieuw album geen evidentie, maar ze hebben toch hun uiterste best gedaan om de buitenwereld te informeren over het bestaan van dit elf nieuwe liedjes tellende plaatje.

Eerste single “Go On To Get Lucky” is eveneens de eerste song op “One Lifetime” en ook te beluisteren op de eerste video onderaan deze recensie. Op de tweede video krijgt u bovendien het bluegrassnummer “Kiss Me” te horen. Omdat het houden van een gebruikelijke releaseshow ook al niet kon omwille van de corona-restricties die werden opgelegd, besloot het duo om hun geplande releaseconcert dan ook maar ineens volledig op ‘YouTube’ te plaatsen in een unplugged akoestische uitvoering en wij hebben dit één uur durende filmpje dan hier ook maar als derde video meegegeven.

Bart de Win was in het verleden actief als frontman bij de formatie ‘The Simple Life’ en hij bracht onder zijn eigen naam ook soloplaten uit met roots- en Americanamuziek. Hij geeft daarnaast ook les aan de muziekconservatoria van Rotterdam en Utrecht. Arianne Knegt debuteerde als leadzangeres bij country- en rockabillygroep ‘Marylou & The Good Old Boys’ vooraleer ze zich in 2009 ook bij ‘The Simple Life’ kwam aansluiten als backing vocaliste. Hun gemeenschappelijke interesse voor elkaar (ze zijn ook liefdespartners) en voor de country- en Americana-muziek en het gegeven dat hun stemmige samenzang perfect geschikt was om in deze genres iets te gaan doen leidde tot het ontstaan van het project ‘Tip Jar’.

Voor dit nieuwe album dat de opvolger is van de cd “Onward” uit 2018 componeerde het duo dus elf nieuwe nummers, sommige samen en voor een paar andere tracks kregen ze wat compositorische bijstand van o.a. Walt Wilkins, Ron Flynt en Bill Small, alledrie Amerikaanse muzikanten uit Texas. Uit de tracklijst pikten we “Something I Said”, het zachtjes walsende “Dreamer’s Dream”, het in deze harde tijd wat cynisch klinkende “Best Year Of Your Life” en de jazzy afsluiter “The Right Words” als onze meest favoriete songs.

Daarnaast luisteren we eigenlijk even graag naar het door Bart de Win, Walt Wilkins en Ron Flynt gecomponeerde soulgetinte nummer “Tell Me Something”, de samen met Walt Wilkins en Will Small geschreven albumtiteltrack “One Lifetime” en de midden februari uit te brengen nieuwe single “Amsterdam Rain”, een melancholisch liedje dat ze samen met Will Small hebben gecreëerd. Tot slot willen we hier toch ook graag nog een pluim steken op de hoed van producer en opnameleider Eric van de Lest die van “One Lifetime” van ‘Tip Jar’ samen met Bart en Arianne één van de beste albums uit hun carrière in elkaar heeft gestoken.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Shine-A-Light Records
Distr.: Coast To Coast
Info: Broere Promotion

video