FEVERSEED – LET YOURSELF DOWN (EP)

‘Feverseed’ is de naam die gekozen werd voor een debuterende rockgroep uit New York die opgericht werd door zanger-gitarist-pianist George Panagakos en bassist en elektrisch gitarist Chris Crosby en die recent verder werd aangevuld met gitarist Wibbus en drummer Drew Bertrand. Hun entree in de muziekwereld maakt dit rockkwartet met de release van een vier tracks tellende EP.

Dat plaatje kreeg de titel van de single: “Let Yourself Down”, het rauwe rocknummer over verlies en schuldbesef dat u op de audiovideo bij deze recensie kunt beluisteren. Het energieke gitaarspel van Chris Crosby en Wibbus domineert de tracks op dit minialbum dat eigenlijk maar drie nummers bevat aangezien de powersong “Beat Me” in een albumversie en in een zogeheten ‘radio edit’ op het schijfje staat. De derde track is voorbehouden voor het veel rustiger gebrachte, op werk van ‘Radiohead’ lijkende nummer “Imprint”, een knappe rockballad over liefde en verlangen.

Als de restricties rond de verdomde coronacrisis zullen worden opgeheven (liever vroeger dan later), dan zal de band ‘Feverseed’ een tournee gaan maken doorheen Amerika om deze eerste plaat te gaan promoten. Daarna zullen de heren terug de studio intrekken voor het opnemen van hun eerste volwaardige album dat hoogstwaarschijnlijk pas in de loop van 2022 op de markt zal gaan verschijnen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Through Hice Records

video