THE SHIRELLES – As, Bs, HITS AND RARITIES 1958-1962

‘The Shirelles’ was een in 1957 opgerichte meisjesgroep bestaande uit vier tieners uit Passaic, New Jersey. Schoolvriendinnen Shirley Owens, Doris Coley en Beverly Lee waren net 16 jaar geworden toen ze zich aansloten bij de 1 jaar oudere Addie ‘Micki’ Harris om ‘The Shirelles’ te vormen en voor het eerst op te treden in een talentenshow die door hun school werd georganiseerd.

Ze zongen rhythm & bluesliedjes, doo-wop en soulnummers en ze mochten in 1958 hun allereerste plaatje opnemen met het door de meisjes zelf geschreven nummer “I Met Him On A Sunday (Ronde Ronde)”. Onder het toeziende oog van hun producer Luther Dixon scoorden ‘The Shirelles’ daarna in totaal zeven top 20-hits waaronder “Tonight’s The Night”, het door Gerry Goffin en Carole King geschreven nummer “Will You Love Me Tomorrow” dat op de 1e plaats in de hitlijsten belandde, het later ook door ‘The Mamas & The Papas’ gecoverde liedje “Dedicated To The One I Love”, uptemposong “Mama Said” en “Baby It’s You”.

‘The Shirelles’ werden beschouwd als een naïeve schoolmeisjesgroep die weliswaar het fenomeen ‘meidengroep’ lanceerden en in de Verenigde Staten geaccepteerd werd door zowel de blanke als de zwarte bevolking, voorafgaand aan de serie zwarte artiesten die later door ‘Motown Records’ werden gelanceerd. Hun stichtende voorbeeld volgende meidengroepen waren o.a. ‘The Chiffons’, ‘The Supremes’, ‘The Ronettes’, ‘The Crystals’ en ‘Martha & The Vandellas’. In 1996 werden ‘The Shirelles’ opgenomen in de ‘Rock And Roll Hall Of Fame’ en in 2002 kregen ze een verdiende plaats in de ‘Vocal Group Hall Of Fame’. We durven hier dan ook wel te stellen dat ze via hun discografie hun stempel op de ontwikkeling van de muziekgeschiedenis wel degelijk hebben geplaatst.

(valsam)

 

 

 

Track Listing:
1 I MET HIM ON A SUNDAY (Ronde Ronde)
2 I WANT YOU TO BE MY BOYFRIEND
3 MY LOVE IS A CHARM
4 SLOP TIME
5 I GOT THE MESSAGE
6 STOP ME
7 DEDICATED TO THE ONE I LOVE
8 LOOK A HERE BABY
9 A TEARDROP AND A LOLLIPOP
10 DOIN' THE RONDE
11 PLEASE BE MY BOYFRIEND (originally known as My Girl Friend)
12 I SAW A TEAR
13 THE DANCE IS OVER
14 TONIGHT'S THE NIGHT
15 WILL YOU LOVE ME TOMORROW
16 BOYS
17 MAMA SAID
18 BLUE HOLIDAY
19 WHAT A SWEET THING THAT WAS
20 A THING OF THE PAST
21 BIG JOHN
22 TWENTY-ONE
23 BABY IT'S YOU
24 THE THINGS I WANT TO HEAR (Pretty Words)
25 SOLDIER BOY
26 LOVE IS A SWINGIN' THING
27 WELCOME HOME BABY
28 MAMA, HERE COMES THE BRIDE
29 IT'S LOVE THAT REALLY COUNTS (In The Long Run)
30 STOP THE MUSIC
31 EVERYBODY LOVES A LOVER
32 I DON'T THINK SO

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video