CORVIN SILVESTER – THE SUN & THE CLOUD (EP)

“The Sun & The Cloud” is de titel van een recent opgenomen en uitgebrachte EP van de Nederlandse singer-songwriter en gitarist Corvin Silvester die op zijn paspoort verder ook nog Keurhorst-van Wees heet. Muziekliefhebbers kunnen deze muzikant misschien wel kennen van zijn lidmaatschap als zanger bij de vijfkoppige Southern Rock-formatie ‘Copperhead County’ die vorig jaar nog de cd “Brothers” heeft uitgebracht.

Op deze EP brengt Corvin Silvester zes zelfgecomponeerde songs in een akoestische uitvoering waardoor je geneigd bent om dit werk onder de noemer Americana en ‘country noir’ te klasseren. Openingstrack “Be Still My Love” kunt u op de video bij deze recensie beluisteren. Eigenlijk is deze song kenmerkend voor de andere nummers op “The Sun & The Cloud”. Uit dat zesvoudige aanbod zijn wij vooral gewonnen voor de liedjes “Sally Joe”, “Time” en de titeltrack “The Sun & The Cloud”.

Voor de opname van dit minialbum kreeg Corvin Silvester de hulp van de Nederlandse drummer Jan Pohl die in de studio van ‘Okapi Recordings’ aan de knoppen stond bij het opnemen van deze liedjes en ook mee componeerde en op gitaar meespeelde voor het nummer “Howling”. Door het akoestische karakter van deze opname klinken de nummers wat somber en intiem, maar ze tonen ook wel aan dat deze muzikant over behoorlijk wat talent beschikt om knappe songs te schrijven en ze daarna met zijn typische diepe stem te brengen. Misschien is deze EP wel de voorbode van een volwaardig album.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Okapi Recordings

distr.: Continental Record Services

video