JACK SCOTT – CRYING IN MY BEER 1961-1962

Het Britse platenlabel ‘Jasmine Records’ staat sinds meerdere jaren garant voor kwalitatieve heruitgaven van muziek die dateert uit de jaren ’50 en ’60. Heel vaak brengen ze daarmee ook jammerlijk vergeten artiesten terug onder de aandacht van muziekliefhebbers en offreren ze zo ook een leuke vorm van les in muziekgeschiedenis.

Zo hebben we hier een compilatiealbum van de in Canada geboren rock’n’roll-zanger Jack Scott in de stereo rondjes draaien. Hij zag het levenslicht in Windsor, Ontario maar verhuisde naar Amerika om aan zijn muzikale carrière te werken. Jack Scott was er actief als zanger van 1957 tot 2019, het jaar waarin hij op 12 december op 83-jarige leeftijd na hartfalen overleed in Warren nabij Detroit, Michigan.

Dat hij opteerde voor de artiestennaam ‘Jack Scott’ wordt heel begrijpelijk als we vernemen dat zijn geboortenaam Giovanni Domenico Scafone Jr. is waarmee zijn Italiaanse roots wordt verraden. In 2009 belandde hij in de ‘Michigan Rock And Roll Legends Hall Of Fame’ en in 2011 werd hij ook opgenomen in de Canadese ‘Songwriters Hall Of Fame’ waarbij hij de grootste Canadese rock’n’rollzanger aller tijden werd genoemd.

Zijn songs waren van het niveau dat we kennen van performers als Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison. Jack Scott componeerde heel wat van zijn hits zelf en hij nam tussendoor ook knappe coverversies op van nummers van andere artiesten. Zo is er Willie Nelson van wie het sterk op Elvis lijkende prachtige liedje “The Part Where I Cry” werd gecoverd of John D. Loudermilk’s nummer “I Can’t Hold Your Letters (In My Arms)” en Bill Anderson’s compositie “Green Green Valley”.

Van zijn zelfgeschreven hits onthouden we voornamelijk “True, True Love”, “Go Away From Here (Cryin’ In My Beer)” en de op de bijgaande audiovideo’s te beluisteren nummers “A Little Feeling (Called Love)”, “My Dream Come True” en “If Only”. Op deze mooie verzamelaar werden zes bonustracks toegevoegd met alternatieve opnames van “A Little Feeling (Called Love)”, “True, True Love”, “Fancy Meeting You Again”, “If Only” en “Go Away From Here (Cryin’ In My Beer)”. Het zijn uit het archief opgedoken opnames die eerder nooit op plaat zijn verschenen en die dus een leuke aanvulling vormen bij al de hits van Jack Scott die op deze cd werden samengebracht.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video