BOSSA NOVA BEATNIKS – THE BOSSA NOVA BEATNIKS SHOW

 

De trouwe lezers van deze ‘Rootstime’-recensiespagina hebben in de voorbije jaren al ettelijke keren kennis kunnen maken met de funrock’n’roll-formatie ‘Bossa Nova Beatniks’, de Amerikaanse groep rond zanger-gitarist en songschrijver Tom Gould uit Huntington, New York. Eind november 2018 vertelde ik hier veel goeds nog over hun toenmalige release “Surfin’ NYC”.

Sinds de oprichting van de groep in 1996 zijn er een twintigtal platen van de ‘Bossa Nova Beatniks’ op de markt verschenen. Toch blijven de nieuwe nummers die Tom Gould voor zijn band componeert nog altijd even fris en aanstekelijk klinken. Dat kunnen we nu weer vaststellen dankzij de elf songs die een plaatsje kregen op de meest recente plaat “The Bossa Nova Beatniks Show”.

Dat album werd live opgenomen tijdens een spetterende show die de groep speelde tijdens de ‘Sunset Concert Series’ in Harborfront Park in Port Jefferson, New York. De opgetrommelde bandleden voor dit memorabele optreden waren naast frontman Tom Gould ook gitarist Chris James, drummer Pat Giles, bassist Sven Bilberrman en backing vocalisten Mike Staub en Amanda Mac.

Het muzikale plezier en entertainment wordt op deze plaat aangereikt via songs als de catchy reggaedeuntjes “Papa La Ska” en “Lighten Up”, calypso-song “Deanne (Where Did You Go)”, rock’n’rollers “Here For You” (zie 1e video) en ‘Red Red Johnny”, de ballad “Bound” die u op de tweede video kunt beluisteren en het eveneens zeer dansbare “Zantee Misfits” (zie 3e video). We kunnen na het beluisteren van dit album alleen maar besluiten dat “The Bossa Nova Beatniks Show” niet meer maar ook niet minder is dan zeer genietbare ‘Party Time’, iets wat we in deze sombere coronatijden maar al te goed kunnen gebruiken.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video