OTHER LIVES – FOR THEIR LOVE

 

Met een flinke bos schaamrood op de wangen moet ik hier eerst bekennen dat ik tot op heden nog nooit van de Amerikaanse indierockformatie ‘Other Lives’ had gehoord. Dat is bovendien ook spijtig te noemen want het opzoekwerk naar informatie over deze band afkomstig uit Stillwater, Oklahoma maar nu opererend vanuit Portland, Oregon liet me aangenaam kennismaken met een aantal prachtige songs die de groep in het verleden heeft uitgebracht.

‘Other Lives’ werd in 2004 nog opgericht onder de naam ‘Kunek’ waarmee ze in 2006 een eerste plaat “Flight Of The Flynns” uitbrachten. Na een ep-tje in 2008 kwam er in 2009 een eerste full-cd uit die “Other Lives” als titel kreeg. In 2011 volgde een tweede studioplaat die “Tamer Animals” heette en in 2015 verscheen album nummer drie: “Rituals”. Het is ons niet duidelijk waarom het nadien vijf jaar heeft geduurd vooraleer het meest recente vierde album van ‘Other Lives’ op de markt is gekomen.

De band bestaat momenteel uit leadzanger, gitarist en pianist Jesse Tabish, bassist Josh Onstott, drummer Danny Reisch (ex-‘Shearwater’), multi-instrumentalist Jonathon Mooney en zangeres Kim Tabish, Jesse’s echtgenote. Hun nieuwste plaat heet “For Their Love” en werd in Cooper Mountain, Oregon opgenomen. Ze bevat tien door de groepsleden gecomponeerde nummers waarbij de diepe doch loepzuivere stem van Jesse Tabish en de heerlijke engelzang van harmony vocaliste Kim Tabish meteen weten te bekoren.

Het melancholische en melodieuze aspect van de liedjes op “For Their Love” domineert al direct de openingstrack “Sound Of Violence”. Laat u ook overtuigen van de kwaliteiten van ‘Other Lives’ via het beluisteren van twee nummers uit dit album die we op de bijgaande video’s hebben meegegeven: eerst het bombastisch groeiende “Lost Day” en daarna het beklijvende “We Wait” waarin we de gypsy-folksound van de formatie ‘DeVotchka’ uit Denver, Colorado menen te herkennen.

Daarmee heeft u echter nog niet het enige goede werk van ‘Other Lives’ te horen gekregen want uit de tracklijst van “For Their Love” onthouden we met plezier ook nog de nummers “Cops”, het theatrale epos “All Eyes - For Their Love”, de ‘Triffids’-achtige sfeervolle ballad “Dead Language” en de poëtische, erg knap gezongen emotionele slotsong “Sideways”. Wij gaan hier alvast ook eens geïnteresseerd op zoek naar eerder werk van deze Amerikaanse indierockers die ons mede dankzij deze nieuwe plaat toch tot hun fans mogen gaan rekenen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Play It Again Sam
distr.: PIAS

video