STEVE YANEK – ACROSS THE LANDSCAPE

We zijn een beetje in de war gebracht door het album “Across The Landscape” van de in Youngstown, Ohio geboren singer-songwriter Steve Yanek. We vonden ergens op het wereldwijde web terug dat deze plaat al in 2005 werd opgenomen, maar anderzijds wordt het ons nu gepresenteerd als zijnde een splinternieuwe release van 2020. Steve Yanek heeft dan ook al een hele avontuurlijke geschiedenis achter de rug door van Los Angeles naar Pennsylvania te verhuizen en er meerdere professionele carrières te hebben als schrijnwerker, spoorwegarbeider, transportingenieur en eigenaar van een bouwonderneming.

In die periode begon hij echter ook een eigen platenlabel ‘Primitive Records’ waar hij jonge startende muzikanten een forum probeerde te bieden. Ook zijn eigen plaat “Across The Landscape” werd voor dat label opgenomen. Er staan elf zelfgecomponeerde songs op dit album en twee daarvan hebben we op de audiovideo’s bij deze recensie meegegeven. Eerst hoort u de liefdesballad “Emily’s Eyes”, gevolgd door het nummer “No One Said” waarmee deze cd begint.

Er was heel wat professionele ondersteuning van andere instrumentalisten bij de opname van deze plaat in de studio in Hartford, Connecticut. Steve Yanek tekende zelf voor de rol van producer, samen met Jeff Pevar, de gekende singer-songwriter en lid van David Crosby’s begeleidingsband ‘CPR’ die op deze songs als multi-instrumentalist ook meespeelt op akoestische en elektrische gitaar, mandoline, bas en drums.

De meeste tracks zijn folkrocknummers waarin Steve Yanek onderwerpen over het dagdagelijkse leven vertelt op ritmische klanken. Bij onze favoriete liedjes noteren we “Right In Front Of You”, “All I Ever Wanted”, het op iets van Jackson Browne lijkende “I Could Drown”, de intimistische ballad “Barely Holding On” en albumafsluiter “Safe Harbors”, een knappe pianoballad met mooi elektrisch gitaarwerk van Jeff Pevar.

(valsam)
“American singer-songwriter Steve Yanek collected eleven wonderful self-penned songs on his solo record ‘Across The Landscape’. We could trace comparisons with the sound of people like Jackson Browne, James Taylor and ‘The Eagles’. But vocally Steve has perfectly created his own specific sound and for the musical part of the songs he was helped by the excellent multi-instrumentalist and producer Jeff Pevar.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEVE YANEK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

Label: Primitive Records
Info: Hemifran

video