DEBORAH HENRIKSSON – SO FAR

Hoewel Deborah Henriksson officieel geregistreerd staat als een Zweedse zangeres uit Västerås liggen haar roots toch in de Verenigde Staten waar ze in New Jersey geboren werd. Zij is al sinds meerdere jaren actief met het maken van platen waarin ze traditionele Keltische folkmuziek probeert te verzoenen met modernere muziekgenres als Americana en pop, waardoor ze een vrij uniek geluid heeft weten te creëren.

Haar onmiskenbaar belangrijkste eigenschap is haar kristalheldere en soms engelachtige stem waarmee ze al haar sfeervolle liedjes zingt alsof ze die persoonlijk in jouw huiskamer voor je staat te brengen. Ook belangrijk is te vermelden dat alle instrumenten die we horen op haar nummers ingespeeld worden door de ook in Västerås wonende multi-instrumentalist en songschrijver Mats Nyman die eveneens tekende voor het producerswerk van al haar platen.

Deborah Henriksson heeft sinds haar begin als soloartieste in totaal vijf volwaardige albums opgenomen en uitgebracht met als laatste in de rij “Near And Far” uit 2017, hetgeen ons vlekkeloos brengt tot bij haar zesde album “So Far”. Dat is een dubbel-cd met daarop een verzameling van de beste 26 liedjes uit al haar vorige platen. Voor wie haar vroegere werk nog niet mocht kennen is dit een unieke kans om alsnog kennis te maken met deze geweldige zangeres en songschrijfster. Op de video’s bij deze recensie geven we twee van deze 26 liedjes mee ter kennismaking: “In Time” en “Calling”.

De meeste songs op haar albums werden door Deborah zelf van tekst en muziek voorzien, maar af en toe pleegt ze ook wel eens een nummer van andere artiesten te coveren. Op deze verzamelplaat zijn dat “Snow” van Loreena McKennitt uit 1987 en “Harry’s Game” van de Ierse folkgroep ‘Clannad’ uit hun in 1982 verschenen album “Magical Ring”. Verder covert ze de song “Ae Fond Kiss”, een traditional die gebaseerd is op een gedicht van de Schotse poeet Robert Burns en bij het grote publiek vooral gekend in de in 1990 uitgebrachte versie van Eddie Reader bij haar groep ‘Fairground Attraction’. Ook de nummers “Evangeline” van James Grant uit 2013 en “Only A Woman’s Heart” van Eleanor McEvoy & Mary Black uit 1992 krijgen hier een eigen bewerking van Deborah Henriksson.

(valsam)
“The crystal clear, etherical voice of Deborah Henriksson reminds us of Enya or Kate Bush. Angelic vocals that are floating and dancing over the heavenly music which has been leading in her career to five very atmospheric records with Celtic traditionals, many self-penned songs and a few magnificent versions of well known folk songs. Her newest album ‘So Far’ is a double-cd with 26 songs selected from all her previous solo records. It is a truly valuable collector’s item and a splendid present for all her fans” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DEBORAH HENRIKSSON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: DHP Records

Info: Hemifran

video