DANIEL YOUNG – THE WORLD AIN’T GONNA WAIT

Artiest info
Website
facebook

Label: Orchard Studio

De Amerikaanse multi-instrumentalist en producer Daniel Young uit Salt Lake City, Utah heeft het creëren en spelen van muziek gedurende zijn hele leven centraal geplaatst. Hij treedt al gedurende twee decennia op maar pas vorig jaar verraste hij ons met een uitstekende tweede album “Television Static” dat op zeer lovende perskritieken kon rekenen. Erg lang heeft hij daarna niet gewacht om een evenzo leuke opvolger voor die plaat klaar te stomen.

Zijn derde cd heet “The World Ain’t Gonna Wait” en werd in de ‘Orchard Studio’ in Salt Lake opgenomen met een resem gastmuzikanten die de door Daniel Young zelf ingespeelde instrumentatie met hun piano, banjo, mandoline of viool kwamen vervolledigen. Er werden tien tracks opgenomen met helemaal vooraan en achteraan een geheel instrumentaal stukje muziek: opener “Muskrat Mud Shuffle” met de net 21-jarige DJ en producer ‘Muskrat’ uit Las Vegas en nu ook wonende in Salt Lake City, op pedal steel en aan het einde het door akoestische en elektrische gitaar begeleide “Yonder Yucca”.

Daar tussenin zingt Daniel Young acht nieuwe eigen composities met als één van de meest opvallende nummers de albumtiteltrack “The World Ain’t Gonna Wait” waarop de van Jason Isbell’s begeleidingsband ‘400 Unit’ gekende Sadler Vaden op slidegitaar meespeelt en ‘Band Of Heathens’-toetsenist Trevor Nealon aan het orgel plaatsnam. Ook “Distance Of Somewhere” en “Take It Or Leave It” waarbij ‘Muskrat’ eveneens op pedal steel speelt, de akoestische ballads “Hit The Moon” en “Hold You Tighter” of het sober georkestreerde “If I Wait” en “Every Leaf That Falls” zijn alt.country- en countryrock-liedjes met hier en daar een vleugje bluesinvloeden die we hier in de volgende weken en maanden zeker nog door de stereo-installatie zullen laten weerklinken.

We weten niet of Daniel Young al overweegt om zijn nieuwe plaat ook in Europa te komen voorstellen maar met het kwalitatief hoogstaande repertoire dat op zijn drie albums te horen is kan hij zeker een heel aangenaam avondvullend live-programma verzorgen. Mocht dat heuglijke vooruitzicht in de volgende maanden toch gaan gebeuren, dan zullen we er u hier met veel plezier over berichten.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DANIEL YOUNG
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.