LOVE ON DRUGS – meLODies

Debuutplaat “I Think I’m Alone Now” uit 2016 en het daaropvolgende “Solder” in de zomer van 2018 waren de twee albums van de Zweedse folk-, pop- en rockformatie ‘Love On Drugs’ die bij ons de revue al waren gepasseerd in het verleden. Daar komt nu een derde plaat bij met de tien nieuwe nummers tellende cd “meLODies”, inderdaad met LOD in die titel in hoofdletters, daarmee verwijzend naar de groepsnaam ‘Love On Drugs’.

Deze Zweedse band uit Göteborg draait rond zanger-gitarist en songschrijver Thomas Pontén en wordt vervolledigd met bassist Robert Olsson, toetsenist Markus Larsson en drummer Martin Lillberg. Voor de opname van deze nieuwe plaat kregen ze in de studio nog wat extra instrumentale bijstand van Tony Martinsson op lap steelgitaar, Andreas Hall op saxofoon, Tobias Andersson op viool en wat elektrisch gitaarwerk van Magnus Johansson. Opmerkelijk is ook dat de Zweedse zangeres Jenny Lundin van de band ‘Surrender Dorothy’ en de bij ons zeer bekende en geliefde Amerikaanse singer-songwriter Ted Russell Kamp voor de backing vocals bij deze nummers hebben gezorgd.

Het eerste nummer op “meLODies” is ook de eerste single uit het album “Standing On The Doorstep” die u op de bijgaande video kunt beluisteren. De wereldsterren die Thomas Pontén bij het songschrijven hebben beïnvloed komen uit diverse hoeken want hij vermeldt zelf o.a. Bob Dylan, David Bowie, Joni Mitchell, Elvis Costello en ‘The Band’ als de muzikanten die voor hem als inspiratiebron dienst deden. Dat de liedjes op deze plaat dan ook vlot in het gehoor liggende catchy pop-, rock- en folksongs zijn hoeft niet echt te verbazen.

Er zit trouwens heel wat variatie in de nummers met knappe popsongs als “The Well” (zie 2e video) en de tweede single “Cutting Words”, folky ballads als “Green” en het zeer Tom Petty-achtige “There Goes My Heart”, naast meer naar rock overhellende liedjes als “Let The Banner Wave” en “Our Story” of Americana-songs en countryrockers als “Faking It All”, “Heartache I Know You So Well” en “All Those Years” waarmee het album wordt afgesloten.

(valsam)
“The Swedish singer-songwriter Thomas Pontén and his band ‘Love On Drugs’ have released their third and best album called ‘meLODies’. They offer a broad variety of catchy folk, pop, rock and Americana-tracks with international airs and quality. Please help these guys to break through, they do deserve it.“ – www.rootstime.be

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: LOVE ON DRUGS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

bandcamp

Label: Paraply Records

Info: Hemifran

video