CHRIS ST. JOHN – I’M DREAMING

Meestal behoren de platen die we via promotor Billy James van ‘Glass Onyon PR’ toegestuurd krijgen tot het luidere progressieve rockgenre. Hij verrast ons nu dan ook op positieve wijze met het sturen van het album “I’m Dreaming” van Chris St. John. Dat is een professionele advocaat en rechter maar ook een folkzanger en songschrijver uit Long Island, een eiland voor de Atlantische kust van de Verenigde Staten dat deel uitmaakt van de staat New York.

Op die vijftien nummers tellende debuutplaat staat geen song die “I’m Dreaming” heet maar die woorden worden wel honderden keren herhaald in de openingstrack “I Need A Horse”. Als u dit album beluistert zullen ook bij u herinneringen opduiken aan het werk van iemand als verhalenverteller James Taylor. Toch vinden we de liedjes van Chris St. John meer catchy en melodieus dan de nummers van James Taylor.

Op de video’s hebben we twee van dergelijke songs toegevoegd aan deze recensie. Het zijn de prachtige liefdesliedjes “I’d Send You My Heart” en “I Called You Rose”, de eerste single uit dit album, die u daar kunt beluisteren. Maar daarmee hebben we zeker nog niet alle mooie door Chris St. John zelf geschreven songs vermeld die u op “I’m Dreaming” kunt horen want ook “Your Baby Loves You”, het door leuk trompetgeschal ingeleide countrywalsje “Two Tender Angels”, “A Box For Jewels”, “Looking At The Sky” en het epos “Never Forget The Day / Walk Through The Forest” behoren tot ons lijstje van favoriete nummers uit dit album.

Hij zingt over diverse onderwerpen, gaande van de liefde voor zijn echtgenote Elisabeth over de geboorte van zijn zoon John tot het tragische verlies van zijn beide ouders. Ook de plotse dood van een familielid in een auto-ongeval, een alcoholverslaving en een coma waarin hij na een ernstige ziekte gelegen heeft komen aan bod in zijn songteksten. Naast de dertien eigen nummers brengt Chris St. John ook één coverversie van de traditional ”Peggy O’”, een oorspronkelijke Schotse folksong die ook wel gekend is als “The Bonnie Lass Of Fyvie-O” en die eerder ook al gecoverd werd door o.a. Jerry Garcia en zijn band ‘Grateful Dead’, Bob Dylan en de Amerikaanse alternatieve rockgroep ‘The National’.

Chris St. John zegt dat hij de meeste van deze vaak persoonlijke liedjes over een periode van ongeveer 30 jaar heeft geschreven, op vier songs na die pas in de laatste maanden voor de plaatopname tot stand zijn gekomen. Hij hoeft er wat ons betreft zeker niet meer zo lang over te doen om met een tweede even mooie plaat als deze “I’m Dreaming” op de proppen te komen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video