SUN KING RISING – DELTA TALES

Bij het begin van dit verhaal willen we u graag vragen om eerst naar de hieraan toegevoegde video te kijken. Dat is namelijk een elf minuten durende ‘teaser’ voor het debuutalbum “Delta Tales” van de Texaanse formatie ‘Sun King Rising’. In dit filmpje hoor je fragmenten van alle nummers op deze plaat. ‘Sun King Rising’ is een soloproject van singer-songwriter en bovendien universiteitsprofessor en toponderzoeker John Blangero uit Port Isabel, Texas.

Hij componeerde tien ‘Americana’- en ‘Southern Rock’-songs voor zijn allereerste plaat waarop we eveneens geïntegreerde kenmerken uit de country-, soul- en bluesmuziek in de nummers kunnen horen. Het album werd in zeven verschillende studio’s geproduceerd door Steven ‘Ace’ Acker uit Ohio, sinds 1971 gitarist en songschrijver van de populaire rockgroep ‘LAW’ uit Cleveland.

Ace Acker speelt ook mee op orgel en gitaar bij enkele nummers op “Delta Tales” van ‘Sun King Rising’. Hij doet dit bij de songs “The Snake”, “Down The Delta Road”, “Drive Me To Nashville” en de door hem samen met John Blangero gecomponeerde nummers “Take It Down” en “Evangeline In The Morning”. John Blangero is voornamelijk actief als toetsenist op piano, orgel en keyboards, terwijl Jeff Bremer en Joe Macre op deze plaat op basgitaar spelen, George Perilli en Andy Taravella op drums en Steve Schuffert het belangrijkste gitaarwerk voor zijn rekening neemt.

De meeste andere tracks op “Delta Tales” werden door John Blangero zelf van tekst en muziek voorzien. Daar zijn enkele knappe moderne songs bij zoals het rockende “Milkweed And Thistle”, de ballads “Down The Delta Road”, “In A State Of Grace” en “Drive Me To Nashville” en het uptemponummer “Love Turns Grey” met ‘The Cold City Horns’ subliem actief als blazerssectie. De uitzondering hierop wordt gevormd door de albumopeningstrack “The Snake” dat een coverversie is van een in 1963 door mensenrechtenactivist Oscar Brown geschreven R&B- en soulnummer dat in 1968 door de Amerikaanse zanger Al Wilson op single werd uitgebracht en omwille van zijn tekst in 2016 gretig werd gebruikt door Donald Trump tijdens diens presidentsverkiezingscampagne.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Peacock Sunrise Records

video