STEPHEN JACQUES – CHARMED TO DEATH

In de indie en alt.rock-muziekscène is de naam van de Amerikaanse songschrijver en gitarist Stephen Jacques uit Richmond, Virginia sinds vele jaren gekend. Voor zijn nieuwe album “Charmed To Death” sloeg hij de handen in mekaar met producer en multi-instrumentalist Alan Weatherhead die vroeger al meewerkte aan succesalbums van o.a. ‘The Cardigans’, ‘Cracker’, ‘Camper Van Beethoven’ en ‘Magnolia Electric Co.’, de groep van de betreurde singer-songwriter Jason Molina.

Op de elf nummers die op dit album werden geplaatst zingt Stephen Jacques en speelt hij op akoestische gitaar, terwijl Alan Weatherhead het overige gitaarwerk op elektrische gitaren, basgitaar en ook de keyboards voor zijn rekening neemt. Als er bij de drie songs “ Love For A Moment”, “Morning Surfers” en “Jamaican Breeze” wat drumwerk te horen is, dan komt dat van Maxwell Jerome Hinds.

De video’s bij deze recensie betreffen de twee singles die al uit “Charmed To Death” getrokken werden, met name albumopener en alt.rocktrack “When I Fell In Love With You” en het daaropvolgende “One Day You’ll Discover”. Andere leuke nummers uit deze plaat zijn de ballad “Caroline (MLK Tribute)”, een liefdesliedje maar ook een oprecht eerbetoon aan Martin Luther King, de rockende tracks “Simple Life Man” en titelsong “Charmed To Death”, het intieme “Love For A Moment” en de op een catchy melodie drijvende liedjes “Sweetness” en afsluiter “Jamaican Breeze”.

Stephen Jacques is naast singer-songwriter ook een acteur en de presentator van een lokale televisieshow. Onder de naam ‘Box Of Moxie’ bracht hij sinds de oprichting in 2011 zeven albums op de markt: “Intrepid Souls”, “Dreams From A Canyon”, “Broken Hearts From A War Zone”, “Moonlight On Wings”, “Surfing The American Dust Bowl”, “Submission Admission” en “Salt Water Magic”. Voor wie nog kennis zou willen maken met de sound van ‘Box Of Moxie’ kunnen we het verzamelalbum “Box Of Moxie Greatest Hits 2011-2019” aanraden. Na het horen van de liedjes op zijn eerste onder eigen naam uitgebrachte album “Charmed To Death” denken we toch dat hij zich in de toekomst beter nog meer zou focussen op zijn zangcarrière want van dit soort songs krijgen we er nooit genoeg.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video