LARS TANÉSY – FROM SHORTMOUNTAIN TO SHARPHILL

Wat door Sherlock Holmes geïnspireerd speurwerk op het wereldwijde web leerde ons dat Lars Tanésy de naam is van een administratieve medewerker die dagdagelijks actief is op de boekhouding van de Katholieke Universiteit van Leuven. We hopen dat we hiermee het mysterie hebben opgelost in verband met de persoon die zich onder die naam profileert als muzikant en songschrijver van de 15 nummers op het midden 2020 uitgebrachte album “From Shortmountain To Sharphill”.

Verdere informatie op het cd-hoesje leert ons dat de opname van deze plaat gebeurde in de in Hofstade gelegen ‘Studio Factasy’ van en onder toezicht van producer Rudolf Hecke, de man die eind vorige eeuw samen met Meredith Vets de behoorlijk succesrijke Leuvense popgroep ‘Pop In Wonderland’ vormde. We konden ook nog noteren dat Lars Tanésy alle liedjes op deze plaat zelf heeft gecomponeerd en dat er bij de opname in de studio vocale steun was van zangeres Karen Boelaerts en van synthesizerspeler Pieter Van Malderen.

Tot zover de administratieve info over de muzikant achter dit project. Lars stuurde ons deze cd trouwens zelf toe met het vriendelijke verzoek om er eens grondig naar te luisteren en er onze evaluatie bij te schrijven. Er zit behoorlijk wat variatie tussen de 15 tracks op “From Shortmountain To Sharphill”, gaande van psychedelische pop over blues en cabareteske verhalen tot instrumentale stukjes en sobere ballads die elk tussen minimum 1 minuut 20 seconden en maximum 3 minuten 40 seconden afklokken.

In het openingsnummer “How Can That Be?” horen we Karen Boelaerts zingen terwijl de strijkers met violen en cello voor de sfeervolle instrumentatie zorgen. Het daaropvolgende “Piccolo Paradise” is dan weer een geheel instrumentale track die op piano gespeeld wordt en ook wat viool in de begeleiding heeft. Ook in heel wat andere tracks op deze plaat wordt er geëxperimenteerd, zowel qua muziek en instrumentatie van enkele soundscapes als op het vlak van de zangpartijen en de songteksten.

Wel vlot in het gehoor liggend zijn de knap door Karen Boelaerts gezongen songs “How Can That Be?”, “What Became Of You?” en het albumafsluitende “What’s Inside You?”. Het gehele album klinkt allemaal echter niet altijd even vlot in de oren, maar dit lijkt ons ook niet de initiële bedoeling van Lars Tanésy geweest te zijn met deze tweede plaat die de opvolger is geworden van het in 2017 uitgebrachte debuutalbum “From High-Lime By Stonefield To Mindstream”.

(valsam)

Artiest info
   
 

Label : Studio Factasy