PAUL BENOIT – LOST DAYS LONG NIGHTS

Paul Benoit is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist uit Seattle, Washington. Sinds meer dan twintig jaar heeft hij over de hele wereld opgetreden naast andere componisten en muzikanten zoals Laura Love, Dan Bern en Chris Chandler. Hij schreef ook de soundtrack voor twee films en maakte als gitarist deel uit van de rootsrockformatie ‘Crosseyed’ waarmee twee studioplaten werden opgenomen.

In 1997 richtte hij de akoestisch-instrumentale groep ‘Hanuman’ op waarmee muziekgenres als jazz, bluegrass, country en rock’n’roll werden gespeeld en vier platen werden uitgebracht. Maar in 2002 besloot Paul Benoit om een eerste soloplaat uit te brengen onder de titel “Dopamine”. Hij speelde er folk-, country-, blues- en popsongs op en besloot om nadien in deze genres verder te gaan werken op zijn volgende albums.

Intussen bleven de nieuwe platen elkaar in sneltempo opvolgen waardoor hij in 2017 met het album “King Of Delusion” al aan zijn tiende officiële studioplaat toe was. Ook dit jaar gaat hij ongestoord verder door alweer een nieuw album op de markt te brengen: “Lost Days Long Nights” met tien nieuwe zelfgeschreven liedjes die onder de noemer folkrock of Americana kunnen worden gecatalogeerd.

De op cajunklanken gebaseerde albumtiteltrack hebben we ter kennismaking op de bijgaande video meegegeven. Het accordeonwerk van Hugh Sutton in dit nummer is virtuoos, maar zijn Wurlitzer-orgelklanken bij de liedjes “I Want To Believe”, “Bad Things” en het walsende “Daydreaming” zijn eveneens zeer leuk om naar te luisteren.

Andere knappe liedjes op dit elfde album van Paul Benoit zijn de ballads “Losing It” en “Sad Funny”, het bluesy “Voices”, de ritmische rocksong “Find Me In The Dark” en de over leven en vergankelijkheid handelende slotsong “Heaven”. Geen twijfels dus over de songschrijverskwaliteiten van deze Paul Benoit, zoals hij weer maar eens bewijst op “Lost Days Long Nights”. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(valsam)

“Seattle, Washington based singer-songwriter Paul Benoit spend the last two decades by supporting other artists on stage and by composing soundtracks for movies, as well as being a member of rootsrock band ‘Crosseyed’. His latest solo album ‘Lost Days Long Nights’ succeeds the record ‘King Of Delusion’ from 2017 and offers ten new self-penned songs in Americana and folkrock style. His professionalism as musician is once again demonstrated in each individual track on this album.” - www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Zebadiah Records

info: Hemifran

video