BOHANNONS – BLOODROOT

‘Bohannons’ is de groepsnaam van een Amerikaans broederpaar, bestaande uit Matthew en Marty Bohannon die samen met bassist Billy C. Robinson en drummer Mike Gault gekend zijn als prominente ambassadeurs van de betere rockmuziek die in de Verenigde Staten wordt geproduceerd. De natuurlijke habitat van ‘Bohannons’ ligt in de stad Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee waar de broers twee van de 175.000 inwoners zijn.

Deze rockgroep werd opgericht in 2006, maar kwam in 2010 voor het eerst met een ep-tje op de proppen dat “Days Of Echo” als titel kreeg. Daarna volgden in 2012 het officiële debuutalbum “Unaka Rising”, begin 2015 verscheen de alom geprezen plaat “Black Cross, Black Shield” en eind 2015 werd het derde album “Luminary Angels” op de buitenwereld losgelaten.

Nu is er een nieuwe plaat van ’Bohannons’ op de markt verschenen onder de titel “Bloodroot” met daarop negen nieuwe, stevig rockende songs, maar ook enkele wat vlotter in het gehoor liggende deuntjes zoals het op de video te beluisteren “Hungover Hills” met lustig fluitende Bohannon-broertjes. Matt speelt daarbij op leadgitaar en Marty zorgt voor het zangwerk bij alle liedjes op dit album.

Geopend wordt er als vanouds met een klassieke heavy rocksong die weliswaar “Sleep Rock” heet, maar waarbij je het rustige slapen wel kan vergeten, net als bij het daaropvolgende “Girl In Chicago”. “Hungover Hills”, “Refills” en “Howler” zijn wat rustigere en vlotter in het gehoor liggende nummers, maar met “My Dark Roots” en “Sister Twister” wordt nadien weer volop geopteerd voor door merg en been drammende rockmuziek.

Naar het einde toe wordt “Bloodroot” een minder luid rockend album met het knappe nummer “Cold Case” en de enige representatief getitelde ballad “Nice N Slow” als zachte afsluiter. Deze nieuwste plaat van ‘Bohannons’ is behoorlijk goed gevarieerd in de songs die het album hebben gehaald en ze toont vooral aan dat de broers Bohannon nog altijd heel creatief kunnen zijn in het componeren van nieuwe nummers voor hun platen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
Distr.: Bertus

video