VANDOLIERS – FOREVER

‘John ‘Cougar’ Mellencamp revisited’ was de eerste gedachte die bij ons opkwam toen we het album “Forever” van de Texaanse alt.country- en rockgroep ‘Vandoliers’ uit Dallas in de cd-speler hadden gestopt. De roots van deze zeskoppige formatie liggen bij de punkmuziek, maar hun werk sluit tegenwoordig meer aan bij de rauwe Tex-Mex, countryrock en alt.countrymuziek.

Zanger-gitarist Joshua Fleming en zijn elektrische gitaar en pedal steel spelende broer Dustin Fleming vormen de kern van ‘Vandoliers’, waarbij Cory Graves op trompet, orgel en piano, Guyton Sanders op drums, Travis Curry op fiddle en Mark Moncrieff op bas de in 2015 opgerichte band completeren. Zoals reeds vermeld is de sound van deze groep rauw en punkerig, maar de aandacht voor catchy melodieën is nooit veraf, waardoor je deze band ook wel zou kunnen vergelijken met groepen als ‘Texas Tornados’, ‘Sir Douglas Quintet’ en ‘Calexico’, dit laatste dan vooral omwille van het vaak opduikende trompetgeschal.

De eerste plaat van ‘Vandoliers’ werd in 2016 gelanceerd en was getiteld “Ameri-Kinda”, gevolgd door “The Native” uit 2017 die in zijn songs verwees naar hun Texaanse roots. Ook op die tweede plaat combineerden ze punk met country, Tex-Mex en rockabilly, iets wat ze op hun derde album “Forever” gewoon zijn blijven verderzetten. Als ware muziekliefhebber zult u waarschijnlijk ook niet kunnen blijven stilzitten op nummers als “Miles And Miles”, “Troublemaker” of “All On Black”. Meezingen of meeschreeuwen is zeker ook toegestaan bij de songs “Fallen Again”, de vrolijke trompetterende rocknummers “Sixteen Years” (zie video) en “Bottom Dollar Boy” of de countryrockende albumafsluiter “Tumbleweed”.

Een moment van relatieve rust wordt aangeboden via de song “Shoshone Rose” en vooral ook in de hier wat uit de toon vallende rockballad “Cigarettes In The Rain”. Maar u zal begrijpen dat wij als al wat oudere muziekliefhebber blij zijn met die meer dan welgekomen adempauzes om daarna weer met volle overgave mee te brullen en te dansen met de vele hard rockende maar vrolijk klinkende songs op dit in Nashville, Tennessee met producer Adam Hill opgenomen album “Forever” van ‘Vandoliers’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bloodshot Records

video