GENEVIEVE CHARBONNEAU – HEART IS A TOWER

Voor ons is zangeres en songschrijfster Genevieve Charbonneau een totaal nieuwe naam, maar deze country-, folk- en Americana-songs brengende artieste uit Cowichan Valley op Vancouver Island in Brits Columbia, Canada heeft met het in 2014 verschenen album “Updraft” en het in 2106 uitgebrachte “Fine Line” toch al twee behoorlijk succesvolle platen op haar muzikale conto staan. Ze behaalde in eigen land ook al enkele begerenswaardige awards voor haar werk en optreden doet ze in Canada met de band ‘Genevieve And The Wild Sundays’ en als lid van de ‘Balkan Babes’.

Met haar nieuwe, derde album “Heart Is A Tower” probeert ze nu ook buiten haar eigen landsgrenzen enige bekendheid en roem te vergaren. Dat zou wel eens kunnen gaan lukken, want ze kan erg mooie liedjes schrijven en zingen, zoals we kunnen horen in de elf tracks op deze door Jack Connolly geproduceerde plaat. Deze laatste is een muziekleraar aan de Shawnigan Lake School waar één van de drie zonen van Genevieve binnenkort les zal gaan volgen en waar een moderne opnamestudio werd geïnstalleerd.

Er lijken wel wat invloeden van de traditionele Ierse folkmuziek in de lieflijke liedjes van Genevieve Charbonneau geslopen te zijn, vooral in de albumtiteltrack “Heart Is A Tower” die u ook via de bijgaande animatievideo kunt beluisteren. Het thema van de liefde in al zijn aspecten is alom aanwezig in de liedjes die ze voor dit album heeft geschreven. Zo gaat “Yesterday” over de krachten die spelen bij het verliefd worden, “No Other Time” over het fijne beleven van een moment waarop de liefde eindeloos vloeit en het op vioolklanken rockende “Queen Of Hearts” over de bewondering voor een ouder familielid dat geniet van de vriendschap die ontstaat rond het spelen van een kaartspel.

“Here’s To Hereafter” is een speciaal nummer dat Genevieve Charbonneau samen met haar vader Gerry Auger heeft gecomponeerd en dat gebaseerd is op een gedicht dat hij eerder over zijn eigen grootvader had geschreven. “Empty Dresses” is een sociaal geëngageerd nummer over het in Canada zeer actuele thema van vermoorde en vermiste vrouwen. Haar vader schreef ook het akoestisch gebrachte nummer “Lonesome City” waarop Daniel Lapp een sterk staaltje op zijn fiddle presenteert.

Afgesloten wordt er met het uptempo gebrachte “Hit A Wall” en het emotionele “Thank You” dat ze uit dankbaarheid brengt voor het begrip en medeleven van haar ex-partner en vader van haar kinderen. Genevieve Charbonneau zal dit jaar samen met Jack Connolly als duo op tournee gaan onder de naam ‘Heartwood’ en met hem ook samenwerken aan de productie van zijn volgende soloplaat “Move Me”. Ondertussen kan haar eigen album “Heart Is A Tower” langzaam verder blijven groeien en haar misschien wel het verdiende internationale succes opleveren.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video