GRANDVIEW – GET ACROSS (EP)

We beginnen deze recensie met een conclusie: het is geen goed idee om je net beginnende muziekformatie ‘Grandview’ te noemen. Onze zoektocht naar informatie over deze groep op het wereldwijde web leek wel oneindig te zijn, want er zijn nog enkele bands die dezelfde naam hebben gekozen en het blijkt ook nog eens de naam te zijn van o.a. een consultingbureau, een hotel, een atletiekvereniging en een universiteit in de Amerikaanse staat Iowa.

Dit gezegd zijnde kunnen we u hier uiteindelijk toch ook informeren dat ‘Grandview’ eveneens de naam is van een beginnende Belgische country-, Americana- en rootsrockformatie rond zanger-gitarist en songschrijver Dries Dewaele en de vier andere bandleden Wouter Spaens (gitaar en piano), Jan Vandenbussche (elektrische gitaar en lap steelgitaar), Stefaan Delaere (basgitaar) en Roel Poriau (drums).

We maken hier nader kennis met deze Kortrijkse groep via een eerste ep “Get Across” die net op de markt is verschenen. Op dat schijfje krijgen we vier nummers aangeboden waarvan Dries Dewaele er drie heeft gecomponeerd: de melancholisch klinkende titeltrack “Get Across”, het op de video te beluisteren “My Volcano” en de knappe afsluiter “Golden Chain Lane (L.A.)” die wij tot onze favoriete track uitroepen.

Het vierde liedje is een coverversie van de song “You Can’t Fail Me Now” die Loudon Wainwright III in 2007 voor het eerst op plaat uitbracht via zijn album “Strange Weirdos” en die in datzelfde jaar ook door co-auteur Joe Henry werd gezongen op zijn album “Civilians”. ‘Grandview’ transformeerde die song hier tot een zachtjes voortkabbelende pianoballad. We durven te vermoeden dat deze ep de voorbode is voor een volwaardig album dat misschien wel in de volgende maanden de weg naar fans van Americana-muziek zal gaan vinden.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Via Lactea Records