MÒS ENSEMBLE – LIMBS

‘Mòs Ensemble’ is de groepsnaam van een jazz met folk en pop blendende formatie, bestaande uit zeven muzikanten uit het Gentse en geformeerd rond oprichter en contrabassist Kobe Boon die ook deel uitmaakt van het jazzcombo ‘Steiger’. De andere leden zijn zangeressen Marta del Grandi en Astrid Creve, sopraan- en altsaxofonist Ambroos De Schepper, baritonsaxofonist en klarinetspeler Benjamin Hermans, gitarist Artan Buleshkaj en drummer Simon Raman.

De sound van ‘Mòs Ensemble’ kan omschreven worden als psychedelisch, experimenteel en geïmproviseerd. Dat is alvast onze conclusie na het beluisteren van hun debuutplaat ‘Limbs’ die in eigen beheer werd uitgebracht. Daarop brengen ze in totaal zeven tracks die qua duurtijd behoorlijk van elkaar verschillen.

Opener “Limbs” klokt al af na amper anderhalve minuut, terwijl “Kakkerlakje” bijna 10 minuten duurt en “My Town” pas na volle 11 minuten aan zijn einde komt. Op de video bij dit verhaal kunt u de live gebrachte versie van het nummer “Trees” horen zoals de groep het in oktober 2018 bracht tijdens hun ‘Kraakpand’-optreden in de Gentse Handelsbeurs.

Voor vlot in het gehoor liggende muziek moet je echter niet bij dit ‘Mòs Ensemble’ zijn. Hun vaak hypnotiserende en etherische koorzangen en de daarbij gespeelde jazzimprovisaties in nummers als “Steve”, “Kakkerlakje” en “Kaminfeuer” zullen volgens ons vooral de verstokte liefhebbers van alternatieve jazzmuziek kunnen bekoren. Het kan natuurlijk ook aan ons liggen, maar hiervoor zijn we nog lang niet klaar.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video